Χήρα «ρήμαξε» νύφη στη Λάρισα!

* ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ... ΒΟΥΤΗΞΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ * ΤΑ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 22:24

Σήμερα γάμος γίνεται, όπως λέει και το τραγούδι, στην πόλη της Λάρισας, όμως αυτό που θα μείνει στην ιστορία, σίγουρα, δεν είναι το μυστήριο. Θα είναι όλα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν σε σπίτι όπου νύφη δεχόταν ευχές, με αποτέλεσμα λίγες ώρες πριν την εκκλησία καλεσμένη να οδηγείται στο τμήμα και εν τέλει στο δικαστήριο.

Στο εδώλιο μια γυναίκα 50 ετών που ήρθε στη Λάρισα ως φιλοξενούμενη και καλεσμένη για να βοηθήσει στη διαδικασία του γάμου. Το κακό ήταν πως είχε λίγο πιο… μακρύ χέρι από ό,τι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να λείψουν δώρα- φακελάκια και χρήματα από τσάντες. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από διπλή έρευνα, η νύφη την έπιασε την ώρα που έφευγε, με τα χρήματα να είναι τυλιγμένα και τοποθετημένα στο εσώρουχό της! Η ίδια χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας εμφανίστηκε μετανιωμένη και είπε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που προήλθαν από τα προβλήματα υγείας του άντρα της, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή.

Όλα έγιναν ως εξής: Η 50χρονη χήρα διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια σχέσεις με την αδερφή της μητέρας της νύφης. Δηλαδή τη θεία της. Η μετέπειτα γνωριμία με τη μητέρα της νύφης έφερε και την πρόσκληση στον γάμο. Η ίδια έφτασε από την Τρίτη στο σπίτι, όπου και τη φιλοξενούσαν. Εκεί κοιμόταν και βοηθούσε.

Όλα κυλούσαν ήσυχα ως το βράδυ της Πέμπτης. Ξημερώματα Παρασκευής η θεία αντιλήφθηκε πως της έλειπαν 400 ευρώ από την τσάντα.

«Είδα ότι μου έλειπαν τα χρήματα, αλλά δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν την ώρα που είχε κόσμο στο σπίτι», κατέθεσε η θεία. Κατά τις 3 το ξημέρωμα όμως δεν άντεξε και το είπε στην αδερφή της και την ανεψιά της (νύφη). Αυτές με τη σειρά τους ψάχτηκαν και είδαν πως λείπουν χρήματα και φακελάκια. «Μας πήρε 3 φακέλους. Ο ένας είχε 510 ευρώ με ένα 500άρικο μέσα. Ο άλλος είχε 320 και ο τρίτος 50 ευρώ», εξήγησε η νύφη στο χθεσινό δικαστήριο. Πρόσθεσε πως όλα τα άτομα που ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι ήταν άνθρωποι εμπιστοσύνης. Ως εκ τούτου λοιπόν οι υποψίες στράφηκαν γύρω από τη φιλοξενούμενη. «Της ζητήσαμε να γίνει έλεγχος. Συμφώνησε και δεν βρέθηκε τίποτα πάνω της». Αυτή με τη σειρά της ζήτησε να φύγει αφού πρώτα πάει στην τουαλέτα. «Ακούστηκε ο ήχος από ένα ντουλάπι και μετά το καζανάκι. Ο ήχος από το ντουλάπι μάς προξένησε εντύπωση», πρόσθεσε η μητέρα της νύφης, από την τσάντα της οποίας εξαφανίστηκαν άλλα 400 ευρώ.

Η φιλοξενούμενη χήρα βγήκε από το μπάνιο, όμως η νύφη τής ζήτησε μια τελευταία χάρη.

«Της ζήτησα να την ξαναψάξουμε. Τότε άρχισε να αγχώνεται και να αρνείται. Κάτι συνέβαινε», εξήγησε η νύφη στο δικαστήριο.

Ο έλεγχος όμως έγινε και ήταν ενδελεχής. Την έψαξαν ακόμα και στο εσώρουχο όπου βρέθηκαν τα λεφτά κουλουριασμένα και τυλιγμένα σε χαρτί υγείας. Κάποια μάλιστα είχαν και χώματα επάνω, αφού νωρίτερα τα είχε κρύψει σε γλάστρα, αλλά άλλαξε άποψη φοβούμενη μην χαλάσουν ή τα βρει κάποιος. Συνολικά βρήκαν 1.700 ευρώ και τα πήραν πίσω.

«Θόλωσα. Δεν ήξερα τι έκανα. Ήταν ένα λάθος. Το μετάνιωσα αμέσως, δεν έχω ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο», ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της και εξήγησε πως «έμεινα χήρα πριν από λίγους μήνες. Μετά από μια περιπέτεια υγείας ξοδέψαμε πολλά λεφτά και είχα ανάγκες. Πίστεψα πως με αυτά θα έκλεινα κάποιες τρύπες και μετά θα μπορούσα να τα επιστρέψω. Εκτίμησα πως δεν θα τους έλειπαν αυτά τα χρήματα» συμπλήρωσε.

Δεν έπεισε όμως ούτε τον εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της χωρίς ελαφρυντικά, ούτε και τον πρόεδρο που την έκρινε ένοχη και την τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass