ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

"Ουρές" στα ΑΤΜ των Τραπεζών

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:35

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

"Ουρές" δημιουργήθηκαν και στα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων των Τραπεζών στα Φάρσαλα από τις 12 το μεσημέρι και μετά, από καταθέτες και συνταξιούχους που δεν πρόλαβαν να εισπράξουν χρήματα το Σαββατοκύριακο.

Το ημερήσιο όριο για τις κάρτες ανάληψης, ως γνωστόν, ορίστηκε στα 60 ευρώ ανά δικαιούχο κάθε λογαριασμού και σε κάθε τράπεζα. Οι συζητήσεις μεταξύ των καταθετών αρκετές φορές ήταν έντονες και το θέμα που επικρατούσε ήταν αν κινδυνεύουν τα χρήματά τους από κούρεμα ή κατάσχεση και αν η έλλειψη ρευστότητας θα έχει επίπτωση στις επιχειρήσεις. Άλλο θέμα συζήτησης ήταν για τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτες ανάληψης μετρητών, ώστε να μπορούν να εισπράξουν από τα ΑΤΜ τη σύνταξη του Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα αυτό δόθηκε λύση από την κυβέρνηση και σήμερα κάποιες τράπεζες πανελλαδικά θα ανοίξουν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων αυτών. Πάντως, αυξημένα ήταν και θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στις τράπεζες, ώστε οι δικαιούχοι να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από τυχόν κλοπές όταν απομακρυνθούν από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ των τραπεζών και άνδρες του Α.Τ. Φαρσάλων ήταν σε επαγρύπνηση.

"Ουρές" δημιουργήθηκαν ακόμη και στα πολυκαταστήματα της πόλης και σε βενζινάδικα της περιοχής.

"Ασφυξία" στις τράπεζες των Φαρσάλων αναμένεται σήμερα Τρίτη λόγω της λαϊκής αγοράς που γίνεται στην πόλη και πολύς κόσμος απ' όλη την επαρχία Φαρσάλων την επισκέπτεται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "Μετά την πολύχρονη επίθεση που δέχεται το εμπόριο λόγω της οικονομικής κατάστασης, σήμερα συνέβη και αυτό. Κλειστές τράπεζες, ρευστότητα με το σταγονόμετρο δημιουργούν ασφυξία και στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Ζητάμε ψυχραιμία από τους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό και ευελπιστούμε ότι θα συμβεί το καλύτερο για όλους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass