Κοκαΐνη και μετρητά σε κρύπτες

ΠΕΝΤΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 22:24

Στην ψευδοροφή ξενοδοχείου στον Πλαταμώνα έκρυβε 42χρονος ένα κιλό κοκαΐνη, αλλά και 40.000 ευρώ σε μετρητά, που, κατά την ΕΛ.ΑΣ., προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 42χρονος Αλβανός υπήκοος και κάτοικος Λάρισας συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά από ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Λάρισα, Πλαταμώνα, Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου.

Οι συνολικά οκτώ συλληφθέντες, ηλικίας από 35 έως 77 ετών είναι όλοι τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών», ενώ «σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αθλητισμού και του Τελωνειακού Κώδικα». Να σημειωθεί ότι από τους 8 συλληφθέντες, οι 5 είναι κάτοικοι Λάρισας, ενώ στα κατασχεθέντα συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες αναβολικά χάπια.

Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ.: «Εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και διαρκή δράση, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2017.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 1.167,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.069,2 γραμμάρια κάνναβης, 3 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 65 εκατοστά, 86,1 γραμμάρια σκόνης άγνωστης σύνθεσης, 91 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, 4 ζυγαριές ακριβείας, 285 τεμάχια (αμπούλες, δισκία, κάψουλες και φιαλίδια) αναβολικών σκευασμάτων, 62.805 ευρώ και 10.000 λεκ Αλβανίας, φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, βαλλίστρα με βέλος, σιδερογροθιά και μεταλλικό αστέρι, 7 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και ένα τρίκυκλο, 17 κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες sim».

ΚΡΥΠΤΕΣ

Ο 42χρονος θεωρείται αρχηγός της οργάνωσης, η οποία χρησιμοποιούσε ως «μεταφορέα» τον 77χρονο για να μην κινεί τις υποψίες, λόγω ηλικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 42χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε ξενοδοχείο του Πλαταμώνα όπου, μετά από έρευνα, στην ψευδοροφή ήταν κρυμμένο το ένα κιλό της κοκαΐνης όπως και 40.000 ευρώ, ενώ άλλες 19.000 ευρώ βρέθηκαν σε ντουλάπα, επίσης στο ξενοδοχείο. Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και πως χρησιμοποιήθηκε ο χώρος από τον συλληφθέντα.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στην ίδια υπόθεση φέρεται ως εμπλεκόμενος κι ένας 53χρονος που σήμερα είναι κρατούμενος Φυλακών καθώς τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε συλληφθεί στη Σκοτίνα με 48 κιλά χασίς.

ΕΡΓΟ

Με αφορμή την υπόθεση, τόσο ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάν. Τόλιας όσο και ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας Βασ. Καραπιπέρης εξήραν τη δράση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας με αφορμή και τις διαδοχικές επιχειρήσεις εξάρθρωσης οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Ο κ. Τόλιας σημείωσε τις επιχειρήσεις του ΤΔΝ Λάρισας σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ ο κ. Καραπιπέρης υπογράμμισε το «ακούραστο έργο» του Τμήματος μεταφέροντας επίσης τα συγχαρητήρια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.. Με τη σειρά του ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας Δημ. Καλογρής ευχαρίστησε δημοσίως για τη στήριξη του έργου του Τμήματος τον απερχόμενο διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας Γ. Βασιλείου.

ΕΑΛ

Για την ίδια υπόθεση, τέλος, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Λάρισας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας η οποία δραστηριοποιούταν στο εμπόριο ναρκωτικών, τη σύλληψη οκτώ ατόμων και τη κατάσχεση ενός κιλού κοκαΐνης και ενός κιλού χασίς. Ένα ακόμα αποφασιστικό χτύπημα στο κύκλωμα του θανάτου είναι πραγματικότητα», καταλήγει η ΕΑΛ. Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass