Ανοιχτά κοντέινερ για σκουπίδια στα παράλια

ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 22:11

Δέκα ανοιχτά κοντέινερ τοποθετήθηκαν κατά μήκος των παραλίων του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο, στη Σωτηρίτσα και στη Βελίκα, για τη ρίψη κλαδιών, μπαζών και γενικά ογκωδών σκουπιδιών.

Η ανταπόκριση των κατοίκων και παραθεριστών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, να ξεκινήσει και η συλλογή των σκουπιδιών από φορτηγά του Δήμου.

Για τον λόγο τοποθέτησης των κοντέινερ στην παραλία, ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, δήλωσε στην «Ε» ότι: «Το πρόβλημα με τη ρίψη κλαδιών και μπαζών, στους κάδους της παραλίας, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις της δημοτικής αρχής στους κατοίκους. Ελάχιστοι μετέφεραν αυτού τους είδους τα σκουπίδια στο «Μικρό Πράσινο Σημείο», του Δήμου και έτσι αποφασίσαμε να τους διευκολύνουμε, τοποθετώντας τα ειδικά ανοιχτά κοντέινερ στην παραλία, από όπου τα μεταφέρουμε εμείς στο «Πράσινο Σημείο».

Δυστυχώς δεν έλειψαν και αυτοί που πέταξαν κλαδιά ακριβώς δίπλα και έξω από τα άδεια κοντέινερ!».

Τα κοντέινερ, βρίσκονται σε εμφανή σημεία, επί του παραλιακού δρόμου και είναι εύκολα προσβάσιμα σε οχήματα. Τέσσερα είναι στο Αγιόκαμπο, τέσσερα στη Σωτηρίτσα και δύο στη Βελίκα.

Παράλληλα, ο Δήμος δρομολογεί και την τοποθέτηση πινακίδων στους παραλιακούς οικισμούς, που θα οδηγούν τους ενδιαφερόμενους στο «Πράσινο Σημείο», ενώ σχεδιάζεται να αντικατασταθεί η πινακίδα που υπάρχει ήδη στην είσοδο του «Πράσινου Σημείου», με μία μεγαλύτερη.

Σε όσους δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες καθαριότητας του Δήμου Αγιάς και συνεχίζουν να πετούν μπάζα, έπιπλα, στρώματα και κλαδιά στους κάδους, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο Δήμος ήδη προειδοποίησε στέλνοντας μέσα στους λογαριασμούς ύδρευσης και σχετικές συστάσεις, για τις υποχρεώσεις των καταναλωτών στην καθαριότητα του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ σε ισάριθμους παραβάτες, ενώ καθημερινά ένας δημοτικός υπάλληλος ελέγχει τους παραλιακούς οικισμούς, αποκλειστικά και μόνο για θέματα ρύπανσης.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass