Τιμήθηκαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί πεσόντες στρατιώτες

Ενδιαφέρουσα ομιλία του δρ. Ν. Λυγερού στα Αμπελάκια

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:00

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των Αμπελακίων διοργάνωσε χθες Κυριακή 1 Ιουλίου εκδήλωση προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το ελληνικό έδαφος κατά τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε από τον π. Βασίλειο επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου στα Αμπελάκια, που πρόσφατα ανεγέρθηκε από τον Δήμο Τεμπών.

Αμέσως μετά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων (Δημοτικό Σχολείο) πραγματοποιήθηκε από τον στρατηγικό σύμβουλο και αναλυτή δρ. Νίκο Λυγερό, μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Οι Anzacs ως στρατηγική θυσία για την Ελλάδα». Για τα γενναία παλικάρια των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία ήρθαν από τη μακρινή γη τους να υπερασπιστούν την ελευθερία των Ελλήνων και μάλιστα δύο φορές: Και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1915 στην Καλλίπολη και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1941.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τσεργάς εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, ενώ παρευρέθηκαν ο πρέσβης Νικόλαος Κανέλλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών αστυνόμος Α’ Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελακίων κ. Σωτήρης Μιχαλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, Γιώργος Μανώλης και Αθανάσιος Καραναστάσης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.ά. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Τσεργάς ως εκπρόσωπος του Δήμου Τεμπών επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Λυγερό.

Ακολούθησε ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία των Αμπελακίων.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass