Εντείνονται οι προετοιμασίες για την Εξόδιο Ακολουθία του Ιγνατίου

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ. ΑΧΙΛΛΙΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 22:10

Στη Λάρισα επέστρεψαν προχθές βράδυ οι στενοί συνεργάτες του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου και αγαπητά του πνευματικά τέκνα, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός. Η άφιξη των δύο ιερέων στη Μητρόπολη σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά της σορού του μακαριστού Ιγνατίου στη Λάρισα με ειδική πτήση, καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.   

Στο μεταξύ, την πρώτη Θεία Λειτουργία στη Λάρισα, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, τέλεσε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία της Νεάπολης, συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, ενώ ο τοποτηρητής τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου. Υπενθυμίζεται πως με εντολή του σεβ. τοποτηρητή Ιγνατίου, αύριο Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

*Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Δήμου Κιλελέρ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου στέλνοντας συλλυπητήριο μήνυμα στην εκκλησιαστική οικογένεια της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο Μακαριστός υπήρξε πάντα δίπλα μας στις μεγάλες προσπάθειες της ενορίας και της Εκκλησίας μας, δίπλα μας στο πολιτιστικό μας έργο, ακόμα και όταν οι δυνάμεις λόγω της σοβαρής του ασθένειας άρχισαν να τον εγκαταλείπουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον πνευματικό μας ποιμενάρχη. Ήταν αυτός που εγκαινίασε τον Σύλλογό μας, δίδοντας με τον Σεβαστό Ιεράρχη Σιατίστης Παύλο την ευλογία του, ήταν εκείνος που μελετώντας το Θρησκευτικό μας ημερολόγιο του 2016 έστειλε επισήμως στον Σύλλογό μας τα εύσημα για το δύσκολο πνευματικό εγχείρημά μας, ήταν αυτός που τον Μάιο του 2017 όντας ασθενής και καταβεβλημένος έκανε τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ήταν αυτός που με αγάπη άκουγε τα προβλήματά μας. Πατέρα μας, πνευματικέ μας ποιμενάρχη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Καλό παράδεισο... Αιωνία σου η μνήμη...».

* Σε μήνυμά του, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ. Κων/νος Αγγελής αναφέρει τα εξής: Ο ξαφνικός θάνατός σου σεβασμιότατε, συγκλόνισε όλους τους Λαρισαίους που αγάπησες τόσο πολύ και αυτοί σε λάτρεψαν! Έφυγες Άγιε Πατέρα και γέμισες τις καρδιές μας πόνο, θλίψη, δάκρυα και αναστεναγμούς. Σήμερα η Λάρισα πενθεί γιατί ένα μεγάλο θρησκευτικό ηγέτη έχασε, έναν μεγάλο πατριώτη, έναν μεγάλο Άνδρα, γεμάτο καλοσύνη και ανθρωπιά! Περπατούσες, Άγιε Δέσποτα, και εξέπεμπες άρωμα καλοσύνης, άρωμα Χριστιανικής αγάπης, άρωμα ανθρωπιάς! Άγιε Δέσποτα, καλό σου ταξίδι, καλόν Παράδεισο, και το χώμα που θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ.

Γ.Ρ.

 

 

Η Εξόδιος Ακολουθία

Όσον αφορά στις προβλεπόμενες διαδικασίες της εξοδίου Ακολουθίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όταν με το καλό φθάσει η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα τελεστεί επιτόπου το πρώτο τρισάγιο στη μνήμη του κυρού Ιγνατίου. Το πρώτο βράδυ παραμονής του σκηνώματος, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα προεξάρχει της αγρυπνίας που θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο, ενώ όλο το βράδυ θα ψάλλονται τα ιερά Ευαγγέλια.

Στην Εξόδιο Ακολουθία θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος και πάρα πολλοί αρχιερείς απ’ όλη τη χώρα, ενώ θα μιλήσουν ο αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου (η οποία τύχαινε να είναι και προσωπική του φίλη) και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος.

Ακολούθως θα γίνει η περιφορά της σορού, με την πομπή να κατεβαίνει από το δρομάκι που καταλήγει στο άλογο της πόλης για να ανέβει μέσω της οδού Πολυκάρπου και να καταλήξει στο σημείο ταφής, πίσω από το ιερό του Αγίου Αχιλλίου.  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass