Οργή και αγανάκτηση για τις περικοπές

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:22

Στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου αντιδρούν οι συνταξιούχοι και καλούν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 10 το πρωί. «Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης όλων εκείνων που μας στέρησαν και συνεχίζουν να μας στερούν», σημείωσαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, οι ελλείψεις σε γιατρούς, η συνταγογράφηση των φαρμάκων», ανέφερε ο πρόεδρος συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Στέργιος Τσούτσας προσθέτοντας ότι «μας στέλνουν στις ΤΟΜΥ που είναι ο τροχονόμος της υγείας. Δημιουργούν νέες μονάδες, ενώ από τον Νοέμβριο το ΠΕΔΥ είναι χωρίς καρδιολόγο. Έχουμε 16 γιατρούς για όλη τη Λάρισα. Είμαστε συνταξιούχοι και τους χρειαζόμαστε σήμερα. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης».

Για συντάξεις που γίνονται προνοιακά επιδόματα έκανε λόγο ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θανάσης Κουμαντζέλης, υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα, για να μην τους αφήσουμε τις συντάξεις μας, που πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, να τις κάνουν προνοιακά επιδόματα». Παράλληλα, χαρακτήρισε νεκροθάφτη τον νόμο Κατρούγκαλου και κάλεσε τους συνταξιούχους «να μην πέσουν σε αυτήν την παγίδα του θανάτου».

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανθεσσαλική συγκέντρωση απηύθυνε κι ο πρόεδρος πολιτικών συνταξιούχων δημοσίου Θεόδωρος Καραγώγος υποστηρίζοντας ότι «οι συνταξιούχοι πληρώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Το πλεόνασμα θα είναι βαμμένο με το αίμα μας. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγουν στον δρόμο, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε, γιατί μας διακατέχει η οργή και η αγανάκτηση για τις βάρβαρες περικοπές των συντάξεών μας».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass