Το «αρνόσκυλο» που «γαβγίζει» βελάζοντας

Η ασυνήθιστη ιστορία ενός προβάτου που ζει σε αγρόκτημα της Λάρισας και συμπεριφέρεται ως σκύλος

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:06

Ένα αυτοκίνητο σταματά μπροστά σε ένα καφέ. Από αυτό κατεβαίνει μια κοπέλα. Η εικόνα μέχρι στιγμής συνηθισμένη μόνο που μετά από λίγα λεπτά ακούγεται ένα… μπεεεε.

Είναι το βέλασμα ενός προβάτου που καμαρωτό – καμαρωτό κάθεται στη θέση του συνοδηγού.
Της σφυρίζει και τρέχει κοντά της, μπαίνει στο αυτοκίνητο, κάθεται στη θέση του συνοδηγού, φορά το ροζ μαντίλι στο λαιμό και είναι έτοιμη για βόλτες. Η Σελίν είναι ένα πρόβατο 1,5 έτους με συμπεριφορά σκύλου. Ακούει στο όνομά της, δεν κάνει παρέα με άλλα ζώα της ράτσας της – μάλιστα αν βρεθεί σε κοπάδι προβάτων τα κοιτάζει περίεργα-, συχνάζει σε σκυλοπαρέες, τρώει από τις κροκέτες των σκύλων, μπλέκει σε καβγάδες και στέκεται στα δυο της πόδια. Πρόσφατα νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είχε εμπλακεί σε έναν καβγά με σκυλιά που θέλησαν να μπουν στην παρέα της, λίγο έλειψε να χάσει το ένα της πόδι. Η φροντίδα όμως των καθηγητών και των φοιτητών της σχολής της έσωσε το πόδι.
Τη Σελίν φροντίζει από αρνάκι η Άσπα Χατζηλάζαρου «Την τάιζα με μπιμπερό όταν ήταν μικρή, και από τότε γίναμε αχώριστες» λέει σφυρίζοντάς της συγχρόνως για να μπει στο αυτοκίνητο. Οι δυο τους έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Δεν είναι μόνο η Σελίν που συμπεριφέρεται σαν σκύλος αλλά και η Άσπα που της μιλά και τη διαχειρίζεται σαν κανονικό κατοικίδιο. «Δεν την είδα ποτέ ως πρόβατο, πάντα την είχα μαζί μου και κυκλοφορούσαμε σαν να έχω ένα κατοικίδιο, σαν να έχω έναν σκύλο. Με ακολουθεί παντού, ακόμα και για μπάνιο στη θάλασσα έχουμε πάει μαζί». Η Σελίν φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει ότι είναι διαφορετική από τα σκυλιά του αγροκτήματος με τα οποία κάνει παρέα και σκέφτεται όπως εκείνα. Μαζί με την Άσπα κάνουν βόλτες, βγαίνουν στην πλατεία και τρώει ανενόχλητη χορτάρι.
Αχώριστος φίλος της Σελίν είναι ο Απόλλωνας, ένα καφετί άλογο, ο οποίος διεκδικεί με τον τρόπο του τα χάδια. Η σκυλοπαρέα, η Σελίν, ο Απόλλωνας και τα υπόλοιπα ζώα ζουν σε ένα αγρόκτημα λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας.
Αυτά συμβαίνουν όταν ένα πρόβατο μεγαλώνει στον ίδιο χώρο με σκυλιά. Το συμπαθέστατο ζώο νομίζει ότι είναι και το ίδιο σκύλος, παίζει ανέμελα με τους φίλους του και κάνει όποιον το βλέπει να χαμογελά.

 

Της Ζωής Παρμάκη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass