Φωνάζουν για φανάρια, γραφεία και καθαριότητα στον "Ανεμόμυλο"

Συγκέντρωση κατοίκων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 22:04
Δίκαια τα αιτήματα των κατοίκων του νέου οικισμού Εργ. Κατοικιών Γιάννουλης Δίκαια τα αιτήματα των κατοίκων του νέου οικισμού Εργ. Κατοικιών Γιάννουλης

Εγκαταλελειμμένοι νιώθουν οι κάτοικοι των νέων Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης «Ανεμόμυλος».
Ένας οικισμός με 230 διαμερίσματα από τα οποία κατοικούνται περίπου τα 200 και με πληθυσμό που αγγίζει τα 1.000 άτομα. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με πρωτοβουλία της απερχόμενης προέδρου
 του συλλόγου του οικισμού κ. Κατερίνας Γκάνα και μελών της διοίκησης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων .


Στην ομιλία της η κ. Γκάνα αφού έκανε μια εκτενή αναφορά στη δράση του συλλόγου το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον οικισμό ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους να δραστηριοποιηθούν ώστε να λειτουργήσει και πάλι ο σύλλογός τους και να υπάρχει μια δυνατή φωνή προς κάθε αρμόδια αρχή.
Η κ. Γκάνα επίσης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα που απασχολεί όχι μόνο τα διαμερίσματα που βρίσκονται στην άκρη του οικισμού αλλά στο σύνολό τους και είναι τα τεράστια ξερά χόρτα που τους πνίγουν κυριολεκτικά. Οι γύρω χώροι αποτελούν εστία μόλυνσης, κινδύνου φωτιάς αλλά και παρουσίας πολλών φιδιών που μπαίνουν μέσα στα σπίτια. Στο ίδιο πνεύμα και η παρέμβαση του π. ταμία του συλλόγου κ. Βασίλη Κουτσονίκου και της π. γραμματέως κ. Φωτεινής Αετοπούλου.
Οι κάτοικοι επίσης ζήτησαν να λειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες στον εθνικό δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, στο ύψος του Πύργου Χαροκόπου οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί έδώ και χρόνια και παραμένουν σβηστοί θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων οι οποίοι προσπαθούν να διαβούν τον δρόμο από τη μία προς την άλλη πλευρά. Ήδη στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.
Ζητήθηκε ακόμα η δημιουργία ποδηλατόδρομου καθώς επίσης το αστικό λεωφορείο να παίρνει τους μαθητές για το σχολείο κάτι που δεν γίνεται σήμερα με το αιτιολογικό ότι η απόσταση είναι μέχρι το σχολείο 800 μέτρα.
Στην πλατεία του οικισμού βρίσκονται σε εγκατάλειψη τέσσερα καταστήματα τα οποία αντί να σφύζουν από ζωή είναι σε άθλια κατάσταση με σπασμένα τζάμια και αφημένα σε περιθωριακά στοιχεία.
Ζητείται από τον πρώην ΟΕΚ που τώρα είναι στην ευθύνη του ΟΑΕΔ να δοθεί γραφείο στον σύλλογο ώστε να υπάρχει στέγη και αξιοποίηση των άλλων καταστημάτων.
Εν τω μεταξύ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έχουν γίνει εργασίες εδώ και καιρό από τη ΔΕΥΑΛ για αποκατάσταση βλάβης στον κεντρικό δρόμο εισόδου του οικισμού, το συνεργείο αποκατέστησε τον ασφαλτοτάπητα με «μπαλώματα» έστω αφήνοντας όμως χωρίς εξήγηση ένα μικρό τμήμα δημιουργώντας σύννεφα σκόνης αλλά και λάσπη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass