Πανστρατιά για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 22:00

 «Επιδίωξή μας δεν είναι να πείσουμε τον λαό ή τους άρχοντες του τόπου για το δίκαιο του συλλαλητηρίου, αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο ότι ο λαός δεν ξεχνά το θέμα αυτό».

Με αυτά τα λόγια, εκφράζοντας τη Συντονιστική Επιτροπή του νομού που δημιουργήθηκε για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, που είναι προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο θεολόγος και πρώην διευθυντής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Ιωάννης Καραμήτρος εξήγησε –στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας- τα κίνητρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου.

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου, που αυτές τις στιγμές βρίσκεται στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για μεταμόσχευση ήπατος. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερου π. Στέφανου Γιάνναρου, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Εκκλησία από την αρχή αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους, βαδίζοντας στα χνάρια της παράδοσής μας που επιτάσσει η Εκκλησία και γι΄αυτό είναι πρώτη στους αγώνες του έθνους, της πατρίδας και της πίστεως».

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη καλεί με ανακοίνωσή της, ενώ ανάλογο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ιγνατίου ανεγνώσθη προχθές Κυριακή στους ναούς, με τα οποία καλούνται οι πιστοί να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο, διατρανώνοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του μαθητή της 2ης τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Θεοφάνη Σιμόπουλο, εις εκ των εμπνευστών του συλλαλητηρίου, ο οποίος κάλεσε τους νέους και τις νέες «να αφήσουν το facebook, το instagram και το twitter, να αφήσουν τις καφετέριες και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με τους γονείς τους, κρατώντας ελληνικές σημαίες».

Σε συγκινητικά παραδείγματα ανταπόκρισης πολιτών στην πρωτοβουλία αναφέρθηκε ο απόστρατος αξιωματικός κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, τονίζοντας τα εξής: «Η κ. Παναγιώτα Κρανιώτη από την Ελασσόνα είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και μου είπε ότι θα είναι παρούσα στο συλλαλητήριο, όπως επίσης ένας άλλος συνάδελφος από τα Τρίκαλα, ο κ. Θεόφιλος Σιμόπουλος, ο οποίος ναύλωσε 4 λεωφορεία για να μεταφέρει όλα τα παιδιά κάτω των 20 ετών». Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας κάλεσε τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Λάρισας να κλείσει νωρίτερα τα καταστήματα, στις 7.30, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν. Τέλος ο κ. Παπαπαρίσης ανέγνωσε τους 42 -μέχρι εκείνη την ώρα- φορείς που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Ευχαριστίες προς όλους όσοι στηρίζουν το αυριανό συλλαλητήριο περιελάμβανε η σύντομη εισήγηση του εκπροσώπου του ιεραποστολικού συλλόγου «Πορεία Αγάπης» Σωτήρη Μουτζούρη.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου πραγματοποιήθηκε εκ νέου χθες το απόγευμα σύσκεψη των φορέων – συλλόγων που διοργανώνουν το συλλαλητήριο.

* Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου, επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο, στο πλαίσιο των επισκέψεων στους αυτοδιοικητικούς φορείς. Ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Γιάνναρος, οι κ.κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, Σωτήριος Μουντζούρης, Ιωάννης Καραμήτρος και Αμαλιάννα Καπετανάκη, συζήτησαν για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου στην πόλη της Λάρισας, καθώς και για την εξέλιξη της προετοιμασίας του. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν τη συμπαράσταση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ανταποκρίθηκε πλήρως, προέβη δε στην εξής δήλωση – κάλεσμα: «Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 6 Ιουνίου πρέπει να υψωθεί πάση θυσία μία τόσο βροντερή όσο και ακατανίκητη συλλαλιά υπέρ της πανώριας νύμφης του βορρά, της Μακεδονίας μας. Ενάντιοι, ανιστόρητοι και πολέμιοι πάσης φύσεως καραδοκούν, προκειμένου να μαγαρίσουν την Ιερότητα του Αγώνα μας και να πανηγυρίσουν μία δήθεν συρρίκνωση της πανδικαίας και γι’ αυτό πανίσχυρης κραυγής μας. Μην επιτρέψουμε τούτο. Μη γένοιτο. Ό,τι δε θα ’ναι τιμή, θα ’ναι ντροπή. Κι ό,τι δε θα ’ναι περηφάνια, θα ’ναι κρίμα και απροσμέτρητη συνέπεια. Η στιγμή είναι ιστορική. Θα ’χεις να λες στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου, στην Ιστορία… Δεν υποχώρησα. Ήμουν κι εγώ εκεί. Αδέρφια, ψηλά τις καρδιές».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass