Ανέδειξε την πρόληψη μέσα από την τέχνη

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 22:36

Με ξεναγήσεις, υπαίθριες καλλιτεχνικές δράσεις και μουσική ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του διήμερου πανελλήνιου φόρουμ του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ με θέμα την πρόληψη και τέχνη.

Τις εργασίες παρακολούθησαν σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Κέντρων Πρόληψης ενώ παράλληλα λειτούργησαν βιωματικά εργαστήρια. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του φόρουμ, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» του Δήμου Θήρας παρουσίασε το μαθητικό φεστιβάλ «Η πρόληψη πάει φεστιβάλ». Από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, «συνδέοντας τους μαθητές μέσα από διάφορες μορφές τέχνης». Το Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Υγεία» παρουσίασε το θέμα «προσεγγίζοντας τον εαυτό μας και τους άλλους με τη χρήση φωτογραφιών» ενώ από το Κέντρο Πρόληψης Κιλκίς «Νηρέας» παρουσιάστηκε το θέμα «όταν η πρόληψη συναντά τον εθελοντισμό στη θεατρική παράσταση “Γυναίκες, έννοιες, ρόλοι”». Παράλληλα, η σκηνοθέτιδα, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού μίλησε για το «Θέατρο: Η αναπαράσταση τρομερών πράξεων είναι καθαρτική για τους ηθοποιούς και τους θεατές».
Το πρόγραμμα του διήμερου φόρουμ περιλάμβανε απογευματινή ξενάγηση των συνέδρων σε σημαντικά σημεία της πόλης. Στο πλαίσιο της ξενάγησης οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης. Την ίδια ώρα μια γκαλερί δρόμου άνοιξε για το κοινό στον λόφο του Φρουρίου. Δεκάδες καλλιτέχνες συμμετείχαν με τα έργα τους. Ο Πολιτιστικός Χώρος «Χορίαμβος» παρουσίασε τα έργα των μελών του από το τμήμα κοσμήματος, φωτογραφίας, εικαστικών και χαρακτικής. Μαθητές του «Εργαστηρίου Ζωής» παρουσίασαν έργα τους από το τμήμα φωτογραφίας, εικαστικών και κουκλοθεάτρου.
Η βραδιά έκλεισε με εκδήλωση προς τιμήν των συνέδρων με το βραβευμένο, διεθνούς φήμης χορωδιακό σχήμα της Λάρισας «Indonnation» στην πλατεία Λαμπρούλη, με την παράσταση «Black & White» και με χορευτικά δρώμενα.
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass