«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή…»

Ο Γ. Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιουν 2018 7:36

"Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, μηδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι,έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει." Με τους στίχους του ποιητή που μελοποίησε ο Θωμάς Μπακαλάκος έκλεισε την ομιλία του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο γ. γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ προλογίζοντας τη συναυλία του συνθέτη η οποία ακολούθησε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε προχθές σε ένα πυκνό ακροατήριο που συγκροτούσαν μέλη του κόμματος, οπαδοί και φίλοι από την πόλη και τα χωριά, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, που μετείχαν σε εκδήλωση των ΤΕ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της απόφασης του κόμματος «100 πόλεις - 100 εκδηλώσεις- για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ ». Σε αγωνιστική ατμόσφαιρα, μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα, αναφέρθηκε στην 100χρονη ηρωική ζωή και δράση του ΚΚΕ, στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και στην πολιτική πρόταση του κόμματος, η οποία, όπως τόνισε «είναι η μόνη που απαντάει ουσιαστικά στις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε λαϊκή οικογένεια».

Μιλώντας στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, έκανε εκτενή αναφορά «στη μικρομεσαία αγροτιά και τους αγωνιστικούς δεσμούς που τη συνδέουν με το κόμμα της εργατικής τάξης από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα». Επικεντρώθηκε «στους σκληρούς αγροτικούς αγώνες, από τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ, μέχρι τα μπλόκα που στήνει τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας σε λίγα χέρια, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπογραμμίζοντας ότι σ' αυτούς τους δίκαιους αγώνες επιβίωσης οι κομμουνιστές ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή».

Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΩΛ άνοιξε ο Θανάσης Μπιζαϊντές, γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. Ενώ έκλεισε με μεγάλη συναυλία έργων του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συμμετοχή ο Δημ. Κουτσούμπας όπως και τον Λαρισαίο συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη και όλους τους μουσικούς και ερμηνευτές του μουσικού του συνόλου «Καπνισμένο Τσουκάλι» .

Ερμήνευσαν οι Απόστολος Φωτιάδης, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φωτιάδη, Γεωργία Χατζημπαλάση και έπαιξαν οι μουσικοί Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Κωνσταντίνος Σκριμπόνης (βιολί), Νίκος Γκονέλας και Αποστόλης Κωσταβέλης (κλαρινέτο), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Μιχάλης Χώτος (μπουζούκι), Στέλιος Καρφίτσας (κλασική και ακουστική κιθάρα), Γιάννης Κατσανούλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φίλιππος Ζούκας (μπάσο), Κώστας Μίτιν (τύμπανα).

Στη σκηνή ανέβηκε και ο Θωμάς Μπακαλάκος, ερμηνεύοντας ένα καινούριο τραγούδι του με τίτλο "Αυγερινούλα", που έγραψε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, και κάποια άλλα χαρακτηριστικά τραγούδια του. Στον συνθέτη απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα,από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και γραμματέα Περιοχής Θεσσαλίας.

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass