«Γι’ αυτό τα μνημόνια είναι παράνομα»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 10:08

Τους λόγους για τους οποίους τα μνημόνια θεωρεί πως είναι παράνομα εξήγησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου κ. Δημήτρης Καζάκης σε ομιλία που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση.

Ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. ανέλυσε προχθές βράδυ σε ομιλία την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μέσα από το δικό του πρίσμα κάνοντας και μια σύγκριση με όσα συμβαίνουν παράλληλα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε στα βάρη που επωμίζεται ο εργαζόμενος όλα αυτά τα έτη: «Το 2010 ο ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα, καλούνταν να συντηρήσει 2,7 άτομα από τον δικό του πληθυσμό. Το 2017 καλείται να συντηρήσει 4 άτομα από τον δικό του πληθυσμό.

Το 2010 έπρεπε να τους συντηρήσει με 25.000 ευρώ τον χρόνο εισόδημα όπως το υπολόγισε η στατιστική υπηρεσία της εποχής εκείνης. Σήμερα καλείται να το συντηρήσει με 17.000 ευρώ τον χρόνο. Την ίδια ώρα που μας λένε πως θα βγούμε από τα μνημόνια ενώ μπήκαμε σε αυτά με 300 δισ. χρέος και τώρα είμαστε στα 330 δισ. χρέος».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο δηλώνουν πως «αν κάνουμε μια προέκταση της σημερινής κατάστασης είναι εύκολο να διαπιστώσουμε πως η αναλογία ενός εργαζόμενου θα είναι πάνω από ένα προς πέντε. Δηλαδή ένας εργαζόμενος σε λίγα χρόνια θα καλείται συντηρήσει πέντε άτομα από τον πληθυσμό του. Είτε απευθείας από τον μισθό του, είτε μέσω της φορολογίας. Μπορεί να βγει αυτή η σχέση; Με τίποτα. Όταν μάλιστα τα 17.000 ευρώ θα έχουν πέσει περίπου στα 15.000 ευρώ τον χρόνο».

Όσον αφορά στο τι θα πρέπει να κάνει το κράτος σε 5 χρόνια από τώρα τόνισε πως «θα πρέπει για να πληρώνει τις συντάξεις να τα δανείζεται αυτά τα χρήματα γιατί από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να τα βγάλει. Θα δανείζεται εκ νέου. Επειδή όμως δεν θα μπορεί να τα δανείζεται σε όλο το σύνολο των αναγκών θα πρέπει να τα δανείζεται με υψηλά επιτόκια. Εδώ θα έρχεται το δίλημμά του «εφόσον δεν μπορείς, τότε πούλα».

Μέχρι το τέλος του 2019 θα πρέπει να έχουν πουληθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους. Μετά τι θα σου μένει να πουλήσεις σε πέντε χρόνια από τώρα; Έδαφος, αέρα και θάλασσα. Δηλαδή εθνικό χώρο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καζάκης, ενώπιον ακροατών.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass