Τα χρώματα του ουρανού, οι μυρωδιές της γης και η αξία της προσπάθειας

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2018 22:28

Μαυρίζει ο ουρανός και τρέχει ο αγρότης να μαζέψει το τριφύλλι που είναι ξαπλωμένο και χαρίζει απλόχερα τη μυρωδιά του. Δεν ξέρει όμως ότι όπως οι άνθρωποι σφαλίζουν τα μάτια τους για να κρατήσουν μέσα τους εικόνες που δεν θέλουν να ξεχάσουν, έτσι και τα σύννεφα κατεβαίνουν για να αγκαλιάσουν την εκπάγλου καλλονής μαγιάτικη φύση.

Οι άνθρωποι, πρωταγωνιστές του πανάρχαιου δράματος, με τον ιδρώτα τους ποτίζουν τα γεννήματά τους, κι αυτά ανταποκρίνονται, καρπίζουν και τους δίνουν τον άρτο τον επιούσιο… Κι από πάνω ο πανεπόπτης κώνος του γερο-Κίσσαβου αγναντεύει και γελάει κάθε φορά που κάποιος βροτός θα ξεχάσει ότι δεν είναι αθάνατος και θα βιαστεί, θα βιαστεί για το οτιδήποτε.

Παπαρούνες: Αίμα από πληγή χαίνουσα στον κάμπο. Κόκκινα στίγματα που σπάνε την πράσινη μονοτονία. Παιχνίδι στα χέρια των παιδιών που πάντα θα ρωτάνε «νύφη ή γαμπρός…».

Πάνω κάτω, πάνω κάτω, η ζωή μας είναι ο δρόμος αυτός. Στενός, επικίνδυνος, μα με λίγη φόρα μπορεί να βρεθείς ανάμεσα στα σύννεφα. Κι αν ούτε αυτό το πετύχεις θα ξέρεις ότι προσπάθησες…

Θ.Α.

Φωτ. Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass