ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οικογιορτή από σήμερα στο Αισθητικό Άλσος

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 15:30

Στις 10 σήμερα το πρωί, στο Αισθητικό Άλσος, ανοίγουν οι πύλες της 3ης Οικογιορτής Λάρισας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, οι «Ενεργοί Πολίτες» και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.

 Η οικογιορτή που φέτος είναι αφιερωμένη στη διατροφή και στην υγεία περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και ενήλικες. Στο περίπτερο του Δήμου Λαρισαίων θα γίνει διάθεση αρωματικών φυτών και βοτάνων ενώ 8 ομάδες διάσωσης παραδοσιακών σπόρων προσφέρουν σπόρους και φυτά ανταλλάσσοντάς τα με τρόφιμα μακράς διάρκειας, που θα δοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Θα λειτουργήσει αγορά οικοτεχνίας – χειροτεχνίας, ενώ στις 6.30 σήμερα θα ξεκινήσει η βραδιά τοπικής γαστρονομίας.

Στις 10 το πρωί, αύριο Κυριακή 13 Μαΐου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με βιωματικές δράσεις όπου τα παιδιά θα μάθουν την αξία της υγιεινής διατροφής ενώ στις 11.30 ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την ημέρα οινογνωσίας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η βραδιά τοπικής γαστρονομίας θα ξεκινήσει στις 7 σήμερα το απόγευμα με χαιρετισμό που θα απευθύνουν διοργανωτές και προσκεκλημένοι ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση των βίντεο με προτεινόμενα τοπικά πιάτα που δημιούργησαν διακεκριμένοι σεφ και Συνεταιρισμοί Γυναικών της περιοχής μας.

Συνεργάστηκαν οι διακεκριμένοι σεφ: Σωτήρης Ευαγγέλου, Δημήτρης Δημητριάδης, Θέμης Σεμερτζίδης, Βασίλης Παναγούλης. Παρουσιάζει ο πρόεδρος του Chef Club κ Τάσος Πρωτοψάλτης. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από χορηγούς τοπικούς παραγωγούς, από τους Συνεταιρισμούς “Αντιγονίδες” και “Καλλίγευσις” και το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας.

* Να σημειωθεί πως για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Οικογιορτής, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας θα διαθέσει το τρενάκι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι . Το δρομολόγιο θα είναι από την Κεντρική πλατεία μέχρι το Αισθητικό Άλσος και επιστροφή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass