ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αποχωρούν Σπανογιάννης και 4 υποψήφιοι σύμβουλοι

* Μοναδικός υποψήφιος πλέον ο κ. Αν. Γιαννόπουλος ο οποίος δήλωσε στην «Ε»: Καμία έκπληξη…

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 22:10

Στα άκρα έφτασε η αντιπαράθεση στους κόλπους της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου με τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Στέλιο Σπανογιάννη να κάνει πράξη τις χθεσινές δηλώσεις του ότι θα παραιτηθεί και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες αν δεν αλλάξει ο χώρος της διεξαγωγής τους. Πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί και μετά την ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου η οποία καλεί τα μέλη στην εκλογική διαδικασία στα γραφεία του κόμματος.

Σκληρός απέναντι στην αποχώρηση Σπανογιάννη ο μοναδικός πλέον υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος καλεί σε ενότητα και όλα τα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.

Η αντιπαράθεση αυτή όπως είναι φυσικό έχει περάσει και στη βάση του κόμματος η οποία έχει κοπεί στα δύο με μέλη από τις δύο πλευρές να ξεχνούν το μήνυμα για ενότητα και να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ

Σε χθεσινή του ανακοίνωση αποχώρησης ο κ. Στέλιος Σπανογιάννης σημειώνει: «Μετά τα όσα συνέβησαν σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής των εκλογών στη ΝΔ Τυρνάβου και την έγγραφη ένστασή μου στη ΝΕΦΕ Λάρισας, είμαι υποχρεωμένος να κοινοποιήσω την αποχώρησή μου από τις εκλογές της 13ης Μαΐου, για να διαφυλάξω την προσωπική μου αξιοπρέπεια και το κύρος της παράταξης.

Ήθελα να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα, με κάθε διαφάνεια και αξιοπιστία. Αυτό δεν έγινε εφικτό δυστυχώς. Έτσι δεδομένων των συνθηκών και προκρίνοντας την αντίληψη της ενότητας και της ασφάλειας των μελών, θεωρώ επιβεβλημένη την αποχώρησή μου.

Προκαταβολικά, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με κάθε τρόπο, όλο αυτό το διάστημα, μου έδειχναν την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη συμπαράστασή τους. Δεν θα τους απογοητεύσω, γιατί είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε ξανά μαζί σε άλλους αγώνες.

Εύχομαι να κυλήσουν όλα ήρεμα και ομαλά στη διαδικασία της Κυριακής, θεωρώντας ότι και οι δικές μου αποφάσεις συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων. Άλλωστε από τη δική μου πλευρά δεν υπήρξε η παραμικρή ιδιοτέλεια και αυτό το πιστοποιώ τώρα εμπράκτως», καταλήγει ο κ. Σπανογιάννης.

Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την παραπάνω εξέλιξη μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου είναι πλέον ο κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος πληροφορηθείς την απόσυρση της υποψηφιότητας του Στέλιου Σπανογιάννη, έκανε στην «Ε» την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση αλλά χωρίς καμία έκπληξη, ενημερώθηκα για την απόσυρση από την εκλογική διαδικασία του συνυποψήφίου μου, Στέλιου Σπανογιάννη, ο οποίος εφηύρε λόγους ακαταλληλότητας του χώρου διεξαγωγής των εκλογών. Ίσως ήταν πιο τίμιο και ειλικρινές να ακουστεί ο πραγματικός και μοναδικός λόγος. Η αποτυχία του εκλογικού του σχεδιασμού και το συντριπτικό αποτέλεσμα που θα ερχόταν την Κυριακή. Αυτό θέλησε να προλάβει, δικαίωμά του.

Επειδή οι εσωκομματικές εκλογές θα πρέπει να αποτελούν γιορτή δημοκρατίας, το καταλληλότερο μέρος γι’ αυτή τη γιορτή δεν μπορεί να είναι άλλο από το «σπίτι μας»- τα γραφεία μας.

Επειδή μπορεί ορισμένα από τα χίλια και πλέον εγγεγραμμένα μέλη, που στέλνουν εντυπωσιακό μήνυμα ενότητας και νίκης της παράταξής μας, να έχουν ανησυχήσει, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με ομαλότητα.

Θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους και ιδιαίτερα τα ΑΜΕΑ με τον τρόπο ακριβώς που αυτό γίνεται στις εθνικές εκλογές. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής κάθε μορφής βοήθειας, αν καταστεί ανάγκη.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες και όλες τις Νεοδημοκράτισσες, ανεξαρτήτως αν θα ψήφιζαν εμένα ή τον κ. Σπανογιάννη, να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι το μήνυμα της αλλαγής και της μεγάλης νίκης.

Οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για όλους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις κλείσει. Ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιβάλει να κρυφτούμε.

Όπως και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπείρει διχόνοια και να φέρει την οπισθοδρόμηση.

Ξεκινάμε…».

*Τέλος, όπως ανακοίνωσαν αποχωρούν από την εκλογική διαδικασία και οι υποψήφιοι σύμβουλοι για τη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου κ.κ. Βανέσα Σιώμου, Γιάννα Μπαλιάφα, Νίκος Σιαφαρίκας και Νίκος Ρεβήσιος.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες στον Τύρναβο από τη ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική διαδικασία αύριο Κυριακή για την εκλογή προέδρου και διοίκησης στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου καθώς και την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης της ΔΗΜΤΟ ξεκαθαρίζεται το θέμα ότι οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του κόμματος, στην Κεντρική πλατεία όπου βρίσκονται στον 1ο όροφο του κτιρίου (πάνω από ισόγειο και ημιώροφο) όπου έχει μισθωθεί και διπλανό γραφείο για να στηθούν συνολικά τέσσερις κάλπες με δύο εφορευτικές επιτροπές.

Με χθεσινή ανακοίνωση η ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου καλεί τους περισσότερους από χίλιους νεοδημοκράτες που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής 13ης Μαΐου 2018 να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό και δημοκρατικό τους δικαίωμα. Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της παράταξης (σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 της εγκυκλίου προκήρυξης αυτών) στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου (είσοδος δίπλα από το καφέ «Κούτσι)» στον Α’ όροφο. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δύο κάλπες (μία για ΔΗΜΤΟ και μια για ΝΟΔΕ), παραβάν και ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιοι αδυνατούν να ανέβουν τα πολλά σκαλιά τότε μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα κατέβουν στο ισόγειο για τη διαδικασία ψηφοφορίας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass