Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ:

Η Λάρισα μπροστά σε νέα εποχή

* «Έκρηξη έργων» 40 εκατ. ευρώ σε κέντρο, συνοικίες και χωριά, από Δήμο και ΔΕΥΑΛ * «Η συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό εγγυάται την καλή πορεία της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος που δεσμεύθηκε για τη δημιουργία δομής για την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 22:30

«Σήμερα η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί πλέον το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας όταν άλλοι και μάλιστα μεγαλύτεροι δήμοι, βρίσκονται ακόμα στη φάση της προετοιμασίας.

Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι η Λάρισα βρίσκεται στην αρχή μιας περιόδου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο πλαίσιο δημόσιου απολογισμού του δημάρχου.

Ο κ. Καλογιάννης μιλώντας χθες βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο, για «το σήμερα και το αύριο της πόλης», τόνισε πως η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να εγγυηθεί την πορεία ανάδειξης της Λάρισας σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.

Η ομιλία Καλογιάννη ξεκίνησε με την προβολή οπτικού υλικού με τον δήμαρχο Λαρισαίων να κάνει εκτενή αναφορά στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό, στα τεχνικά έργα, στην αστική ανάπτυξη, στην καθαριότητα και στο πράσινο, στα θέματα διοίκησης και οικονομίας, όπως και στην εξωστρέφεια του Δήμου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά στην Κοινωνική Πολιτική ο δήμαρχος τόνισε ότι «η Λάρισα αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για πολλούς Δήμους», για να υπογραμμίσει τη θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου, σε δημοτικά τέλη και ΔΕΥΑΛ, προς όφελος 4.000 Λαρισαίων.

Αναφέρθηκε επίσης σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ αλλά και για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που το περασμένο καλοκαίρι φιλοξένησε 1.400 παιδιά. Για να υπογραμμίσει τη βράβευση της Λάρισας από την UNESCO για την «Πόλη που Μαθαίνει» αναφερόμενος και στο Πανεπιστήμιο των Πολιτών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε «πολιτιστική άνοιξη» τα όσα συμβαίνουν στη Λάρισα, στον τομέα του Πολιτισμού, αναφερόμενος στις εκατοντάδες εκδηλώσεις που γίνονται παντού.

ΕΡΓΑ 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Καλογιάννη στα τεχνικά έργα, άνω των 40 εκατ. ευρώ που αυτή την περίοδο υλοποιούν Δήμος και ΔΕΥΑΛ σε Κέντρο, συνοικίες και χωριά.

«Σήμερα η Λάρισα, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που υλοποιεί πλέον το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Άλλοι Δήμοι, και μάλιστα μεγαλύτεροι της Λάρισας, βρίσκονται ακόμα στη φάση της προετοιμασίας και των μελετών του Σχεδίου.

Είμαστε στο σημείο να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι η πόλη της Λάρισας, βρίσκεται στην αρχή μια περιόδου που θα διαρκέσει μερικά χρόνια και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και του αστικού περιβάλλοντός της. Δικαίως, νομίζω ότι έχει χαρακτηριστεί αντίστοιχη της δεκαετίας 1985- 1995 δηλαδή της δεκαετίας που διαμορφώθηκε το δίκτυο πεζοδρόμων της πόλης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε έργα στο Κέντρο, όπως μεταξύ άλλων η ανακατασκευή των οδών Ηπείρου, Μανδηλαρά, η Μεγ. Αλεξάνδρου, η Βενιζέλου, η Φιλελλήνων, η Παλαιστίνης ενώ με αφορμή και το έργο στο ΟΥΗΛ σημείωσε πως «η συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό εγγυάται την καλή πορεία της πόλης».

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για «έκρηξη έργων» στο κέντρο και τις συνοικίες, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο έργο της ΔΕΥΑΛ με την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες της Λάρισας.

ΜΟΥΣΩΝ

Σε ό,τι αφορά στην Καθαριότητα, ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σημειώνοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η Υπηρεσία Πρασίνου.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην πολιτική της δημοτικής αρχής και της Αντιδημαρχίας Πολεοδομίας στο θέμα της αποδέσμευσης εκτάσεων που είχαν δεσμευτεί για κοινόχρηστους και Κοινωφελείς χώρους, αλλά και στη διεκδίκηση σημαντικών εκτάσεων για την πόλη αναφερόμενος στο θέμα των εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ αλλά και στην πρόσφατη συμφωνία για κατά χρήση παραχώρηση του οικοπέδου του ΙΚΑ στον Δήμο Λαρισαίων. Για να σημειώσει επίσης την απόφαση εξαγοράς από τον Δήμο του κτιρίου Μουσών όπως και την ανάλογη πρόθεση για το κτίριο στην οδό Σεφέρη.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ισχυρή οικονομική θέση του Δήμου Λαρισαίων, που είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για γενναία μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της Λάρισας. Αλλά και στην εξωστρέφεια της πόλης, με διοργανώσεις όπως το Πάρκο των Ευχών και την Αgrothessaly.

Ο δήμαρχος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο ενώ με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χρειάζεται διορθώσεις ενώ αποτελεί βάση συζήτησης για την Αυτοδιοίκηση.

 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Με αφορμή τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για τη δημιουργία δομής όπου θα απευθύνεται ο συμπολίτης για να εξυπηρετείται άμεσα.

Ο κ. Καλογιάννης δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στο χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα στην οδό Βόλου εκφράζοντας τη λύπη του για την εξέλιξη στιγματίζοντας το γραφειοκρατικό περιβάλλον «που για μήνες εμποδίζει τις παρεμβάσεις επίλυσης προβλημάτων».

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις συμπολιτών, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λάρισας, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελ. Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, ο πρόεδρος των ΕΒΕ Δημ. Παληογιάννης, ο διοικητής και ο αναπλ. διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παν. Νάνος και Δημ. Λιόλιος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάν. Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρ. Καλομπάτσιος, Νίκ. Τσιλιμίγκας, Ευαγγ. Λιακούλη, Νίκ. Πουτσιάκας και Δημ. Γιαλαμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάν. Σάπκας, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος και πλήθος Λαρισαίων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass