ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ 51ΧΡΟΝΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ

Εβγαζαν βόλτα το μωρό για να πουλήσουν κοκαΐνη!

* Το αγοράκι μόλις 18 μηνών, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, τέθηκε σε καθεστώς προστασίας

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 22:28

Ένα αγοράκι, μόλις 18 μηνών, χρησιμοποιούσε ως άλλοθι ένα ζεύγος αλλοδαπών για να μην κινήσει υποψίες ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακινούσε κοκαΐνη στο κέντρο της Λάρισας.

Ο 46χρονος Αλβανός υπήκοος και η 39χρονη φίλη του, μια Ρωσίδα υπήκοος, κάτω από το μωρό και μέσα στο παιδικό καροτσάκι έκρυβαν τις δόσεις της κοκαΐνης και παριστάνοντας ότι έκαναν βόλτα με το παιδί τους, στην πραγματικότητα πουλούσαν κοκαΐνη σε Λαρισαίους.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών παρακολουθούσαν επί ημέρες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας έως ότου επιβεβαιώσουν ότι όντως η βόλτα του μωρού ήταν το πρόσχημα για τη διακίνηση κοκαΐνης σε Λαρισαίους.

Οι οποίοι επίσης… τυχαία περπατούσαν στο κέντρο της πόλης ενώ προμηθεύονταν από διαφορετικά σημεία κάθε φορά τη δόση («φιξάκι») που άφηνε ο 46χρονος ο οποίος εκτός από το άλλοθι του βρέφους, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 46χρονος μετέφερε τις δόσεις της κοκαΐνης στο παιδικό καρότσι μαζί με το μωρό της Ρωσίδας φίλης του και βγαίνοντας βόλτα για ώρες άφηνε τη μεγαλύτερη ποσότητα σε σημεία- «καβάντζα» προκειμένου να μη βρεθούν πάνω τους τα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια ειδοποιούσε τους πελάτες και όσοι ανταποκρίνονταν έβγαιναν επίσης, υποτίθεται βόλτα στο κέντρο της Λάρισας. Έτσι έγινε και με τον 51χρονο Λαρισαίο ο οποίος πλήρωσε 70 ευρώ για να αγοράσει ένα γραμμάριο κοκαΐνης, δόση που είχε αφήσει νωρίτερα ο 46χρονος Αλβανός στην οδό Κολοκοτρώνη ακριβώς για να μην εντοπισθεί ο ίδιος με ναρκωτικά ενώ η βόλτα ενός ζευγαριού με το μωρό τους δεν κινούσε υποψίες.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας παρακολουθώντας το ζευγάρι προχώρησαν στη σύλληψή του προχθές βράδυ αφότου ολοκληρώθηκε η συναλλαγή με τον 51χρονο Λαρισαίο που επίσης συνελήφθη. Με τον 46χρονο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να προβάλλει αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το ίδιο θέμα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν «στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, μια 39χρονη υπήκοος Ρωσίας και ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τρία άτομα στην πόλη της Λάρισας και πραγματοποίησαν έλεγχο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 22 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 22,3 γραμμαρίων, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα τσεκούρι και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προέβαλε αντίσταση προκειμένου να διαφύγει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 51χρονος λίγο πριν την ακινητοποίηση τους, παρέλαβε από τους δύο αλλοδαπούς μικροποσότητα κοκαΐνης έναντι χρηματικού ποσού» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

ΚΛΙΝΙΚΗ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με τον 51χρονο Λαρισαίο να αφήνεται ελεύθερος ενώ αντίθετα, ο 46χρονος και η 39χρονη φίλη του παραμένουν κρατούμενοι καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Να διευκρινισθεί ότι το μωρό, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, μεταφέρθηκε προχθές βράδυ σε κλινική νοσοκομείου προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά σε προστατευόμενο περιβάλλον έως ότου αποφανθούν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της μητέρας του.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass