ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Τίμησαν τις μητέρες με τρία παιδιά

* «Η ανεργία στις οικογένειες με παιδιά έχει ξεπεράσει το 45%» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων * Συμβουλές για το τρίτο παιδί στην οικογένεια

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 22:12

«Η ανεργία στις οικογένειες με παιδιά έχει ξεπεράσει το 45%.

Κάθε οικογένεια τρίτεκνη έχει τουλάχιστον έναν άνεργο γονέα», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας, κ. Δημήτρης Γκόβαρης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, προς τιμή της μητέρας, σε αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Ο κ. Γκόβαρης άνοιξε την εκδήλωση με αναφορά του στη γιορτή της μητέρας και καταλήγοντας στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα απανωτά μνημόνια έχουν οδηγήσει τις οικογένειες με πολλά παιδιά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και αδυναμία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη για να αναθρέψουν τα τέκνα τους.

Διατάξεις που είχαν θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που είχαν συμβάλει στην αύξηση των γεννήσεων το 2007 έως 2009 καταργήθηκαν».

Ερωτήματα, όπως: Τι συμβαίνει όταν ένα τρίτο παιδί έρχεται να προστεθεί σε μια οικογένεια; Τι αλλάζει στις ισορροπίες και πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για να υποδεχτούμε ένα νέο μέλος στη ζωή μας; απάντησε ακολούθως σε ομιλία της, η κ. Παπανικολάου Φιλίτσα παιδοψυχολόγος – ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές στις τρίτεκνες οικογένειες.

Η κ. Παπανικολάου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η άφιξη ενός τρίτου παιδιού δεν αποτελεί «απειλή» για τα παιδιά μας, καθώς έχουν ήδη μάθει να μοιράζονται την προσοχή και τη φροντίδα μας. Είναι πιο πιθανό να υπάρχει «αντιζηλία» μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, παρά όταν φτάνει το τρίτο μέλος, γιατί με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού έχουν ήδη επαναπροσδιοριστεί οι ρόλοι. Έτσι είναι σίγουρα πιο εύκολο να υποδεχτούν το νέο μέλος της οικογένειας χωρίς συναισθήματα ζήλιας.

Βέβαια, το αναπτυξιακό στάδιο κάθε παιδιού επηρεάζει πάντα τις αντιδράσεις του. Έτσι ένα νήπιο ίσως δυσκολευτεί λίγο να δεχτεί ένα νέο αδερφάκι, γιατί οι απαιτήσεις του από εμάς παραμένουν μεγάλες. Γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή απαιτείται στο σπίτι ή στη ζωή των παιδιών μας αρκετό καιρό πριν την υποδοχή του νέου μέλους της οικογένειας, ώστε οι αλλαγές να είναι σταδιακές και πιο ομαλές για τα παιδιά.

Για τους γονείς, ο ερχομός ενός μωρού, εκτός από ευτυχία, φέρνει πάντα και νέες ευθύνες και αυξημένες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό καλό είναι ό,τι βοήθεια μάς προσφέρεται να την εκμεταλλευόμαστε έτσι ώστε να ξεκλέβουμε λίγες στιγμές για τον εαυτό μας και για τον σύντροφό μας.

Και να θυμόμαστε πως ένας ευτυχισμένος γονιός, κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο!».

Η εκδήλωση έκλεισε με διανομή δώρων σε όλες τις μητέρες που γέννησαν το τρίτο παιδί – παιδιά τους, κατά το έτος 2017. Παρευρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος.

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass