ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

Ενσταση για τα 90 σκαλοπάτια προς τη «γαλάζια» κάλπη…

* Με αποχώρηση από τη διαδικασία προειδοποιεί ο υπ. πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου κ. Στ. Σπανογιάννης

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 22:10
«Ακατάλληλα και επικίνδυνα τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου για τη διεξαγωγή των εκλογών» υποστηρίζουν οι κ. Στ. Σπανογιάννης και Ανδρέας Ξηρομερίσιος «Ακατάλληλα και επικίνδυνα τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου για τη διεξαγωγή των εκλογών» υποστηρίζουν οι κ. Στ. Σπανογιάννης και Ανδρέας Ξηρομερίσιος

Ανατροπές στη ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου με τον υποψήφιο πρόεδρο για τη ΔΗΜΤΟ κ. Στέλιο Σπανογιάννη να καταθέτει ένσταση σε ό,τι αφορά στο χώρο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Η ένσταση έχει παραλήπτες τη ΝΕΦΕ και τη ΝΟΔΕ Λάρισας, με κοινοποίηση στην ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Επιστολή – ένσταση εστάλη επίσης για το θέμα της καταλληλότητας του χώρου εκλογών από τον δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου, αντιπρόεδρο της ΔΗΜΤΟ και νυν υποψήφιο μέλος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ιατρό - καρδιολόγο κ. Ανδρέα Ξηρομερήσιο προς τη ΝΕΦΕ Λάρισας με κοινοποίηση στη ΝΟΔΕ Λάρισας.

Στην επιστολή – ένσταση ο υποψήφιος πρόεδρος για τη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου κ. Στέλιος Σπανογιάννης σημειώνει ότι: «Σε περίπτωση μη αλλαγής του χώρου διεξαγωγής των εκλογών θα αναγκαστώ τόσο εγώ όσο και υποψήφια μέλη της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου να αποχωρήσουμε από την εκλογική διαδικασία για να μην πληγεί περισσότερο η αξιοπρέπεια της παράταξης».

Οι λόγοι της ένστασης του κ. Σπανογιάννη για την αλλαγή χώρου διεξαγωγής των εκλογών και όχι να γίνουν αυτές στα γραφεία του κόμματος είναι:

-Η απόσταση της εισόδου με την κάλπη είναι περίπου 90 σκαλοπάτια. Κατά συνέπεια ηλικιωμένοι και άνθρωποι με προβλήματα υγείας δεν μπορούν να ανέβουν.

-Δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

-Δεν υπάρχει πάρκινγκ.

-Δεν υπάρχει ασανσέρ.

-Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος δεν υπάρχει διαφορετική διαφυγή.

-Ο χώρος πρόσβασης, η κεντρική είσοδος, είναι πλάτους περίπου 1.30 μ. που σημαίνει πως ο κόσμος θα κινείται με δυσκολία σε δύο γραμμές ,μία να ανεβαίνει και μία να κατεβαίνει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητώ τον επανακαθορισμό του χώρου διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στον Τύρναβο με την πεποίθηση ότι έτσι θα προστατευθούν , το κύρος και οι αξίες της παράταξης και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καταλήγει ο κ. Σπανογιάννης.

Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟΣ

Στην επιστολή του ο κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος σημειώνει:

Αξιότιμα μέλη της ΝΕΦΕ Λάρισας, 

Σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία όσον αφορά στο καταστατικό ασφαλείας πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας διεξαγωγής εκδηλώσεων πάσης φύσεως σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής ημερίδων, εσπερίδων, διεξαγωγής εκλογών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και τα λοιπά απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση η ασφαλής πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων καθώς και η ασφαλής παραμονή καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Εύκολα προσβάσιμη και προσεγγίσιμη από ασθενοφόρο και των μονάδων υγείας και επάρκεια χώρου για το φορείο μεταφοράς των ασθενών. Και με έξοδο κινδύνου σε περίπτωση συνωστισμού για πάσης φύσης ενδεχόμενο υγειονομικής περίπτωσης. Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα και με τον νόμο παρεμπόδισης κάθε υγειονομικού σταθμού καθίσταται υπεύθυνη αρμόδια η κάθε υπηρεσία που ενέκρινε τη διεξαγωγή της καταλληλότητας του κτιρίου για δραστηριότητα εκλογών με εκλογικό σώμα πάνω των χιλίων ατόμων. Τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ανήκουν σύμφωνα και με το άρθρο 3 απόφαση 30 46/304/301/1/3-2-89 ταξινόμηση των κτιρίων και των δομικών κατασκευών για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού στην κατηγορία των χώρων συνάθροισης κοινού.

Ο πληθυσμός ανάλογα με τη χρήση του χώρου του κτιρίου υπολογίζεται η κατηγορία Θ 1 άτομο ανά 9 τ.μ. μικρού εμβαδού. Το εμβαδό των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου αντιστοιχεί σε περίπου 50 τετραγωνικά, πρακτικά δηλαδή ακατάλληλος για τέτοιου είδους δραστηριότητα χώρος. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας των κτιρίων και τους κανόνες ασφαλούς δυνατότητας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών όπως λιποθυμικό επεισόδιο, ασφυξία λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καρδιοαγγειακά νοσήματα και αλλά θεωρείται πρακτικά αδύνατη τέτοιου είδους δραστηριότητα. Ως ιατρός σας ενημερώνω και σας παρακαλώ επανεξέτασης για διεξαγωγή των εκλογών σε κατάλληλο χώρο με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε διαφορετική περίπτωση ο ελεγκτής καταλληλότητας καθίσταται υπεύθυνος» . Και ο κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος καταλήγει: «Μέλημά μας πρέπει να είναι η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η ενότητα της παράταξης».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass