ΣΥΡΙΖΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

«Τελικά το χύμα ήταν τυποποιημένο…»

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 15:26

«Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα τα επίμαχα αποσπάσματα των δηλώσεων Αποστόλου που αφορούν στο θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου γιατί από εκεί αποδεικνύεται περίτρανα ότι απλά σηκώθηκε κουρνιαχτός αδικαιολόγητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου, επισημαίνοντας ότι «τελικά το χύμα ήταν τυποποιημένο και η προσωπική άποψη Αποστόλου εμφανίστηκε ως κυβερνητική θέση.

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, όλα αποτελούσαν προσωπική του εντύπωση που δεν αποτελούν κυβερνητική πολιτική, μπαίνουμε και στην ουσία των δηλώσεών του πάντα προσωπικών που ξεκαθαρίζουν ότι η όποια φορολόγηση θα αφορά στο τυποποιημένο.

Προς τι λοιπόν αυτός κουρνιαχτός; Τι εξυπηρετούν τα δημοσιεύματα περί επιβολής φόρου στο χύμα τσίπουρο; Ποιοι άραγε κερδίζουν από έναν τέτοιο κουρνιαχτό;

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που δήθεν αγωνιούν για την τύχη των αμβυκούχων, ότι μόνο κακό κάνουν εφευρίσκοντας κυβερνητικές προθέσεις για φορολόγηση του τσίπουρου.

Όσον αφορά στο θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου, ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε και σε δηλώσεις του, που ακολούθησαν σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι «δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο του μνημονίου και των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει πίεση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου από τις προβλέψεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και πίεση από τις αποφάσεις της Κομισιόν για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ήδη με αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούμαστε με παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες αποσταγματοποιοί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τη μαζική και ανεξέλεγκτη διακίνηση χύμα τσίπουρου στην ελληνική επαρχία, γεγονός που σχετίζεται και με θέματα δημόσιας υγείας.

Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις για το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου. Θα διαβουλευθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με όλους τους εμπλεκόμενους για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κατά τον καλύτερο τρόπο και με σεβασμό βεβαίως σε μια παραδοσιακή δραστηριότητα της ελληνικής υπαίθρου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass