ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διακρατική Συνάντηση στη Λάρισα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LOWE

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 15:50

H εκμάθηση στον χώρο εργασίας (WorkBasedLearning/ WBL) είναι ένας σύγχρονος τρόπος εκπαίδευσης και κατάρτισης που πραγματοποιείται και επικεντρώνεται στο περιβάλλον εργασίας. Η διασφάλιση της ποιότητας και η αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων της WBL με χρήση συγκεκριμένων ποιοτικών δεικτών αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος.


Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «LOWE: Αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων της WBL βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (EQAVET)» αφορά στη δημιουργία ενός μοντέλου αξιολόγησης και μιας πρακτικής εργαλειοθήκης διασφάλισης ποιότητας των μαθησιακών αποτελεσμάτων της WBL που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φορείς που παρέχουν WBL και θα τους επιτρέπει την αξιολόγηση και την αναθεώρηση των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας. Στις 2-4 Μαΐου 2018, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» ως ένας εκ των εταίρων του προγράμματος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του στη Λάρισα τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά έξι φορείς από ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Φιλανδία).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν συγκριτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούσε την παρούσα κατάσταση σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας στη WBL στις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε η δομή του μοντέλου αξιολόγησης της ποιότητας των μαθησιακών αποτελεσμάτων στη WBL και αποφασίστηκαν οι διαδικασίες που θα περιλαμβάνει.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Παλαιολόγου 19, Λάρισα), τηλ.: 2410554026, email: euprojects@dimitra.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass