Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΛΙΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σαρκώδη, ζουμερά χείλη με ένα… τσίμπημα

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαϊ 2018 21:00

Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε σαρκώδη, ζουμερά χείλη, χείλη για φίλημα. Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό κεντρίζει το ενδιαφέρον και των Λαρισαίων. Η εικόνα που έχουν ειδικοί στον χώρο λένε ότι η Λαρισαία φροντίζει τον εαυτό της αλλά δεν είναι τόσο εξοικειωμένη με όλες τις αισθητικές επεμβάσεις.

Άλλες πάλι κρύβουν ότι κάτι έχουν «πειράξει» και συνηθίζουν να αποδίδουν την αλλαγή σε έναν καλό ύπνο ή στην αλλαγή του μακιγιάζ. Για αυτό και στοχεύουν σε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι γυναίκες που επιμένουν πάρα πολύ στην αισθητική, ειδικά στη μεγέθυνση των χειλιών με υαλουρονικό.

Πλαστικοί χειρουργοί δίνουν στην «Ε» τους βασικούς κανόνες για να είναι σίγουρη η ενδιαφερόμενη ότι τα ζουμερά χείλη θα ταιριάζουν και στο δικό της πρόσωπο.

«Είναι μια ιατρική πράξη και πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς. Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται σε οποιαδήποτε ηλικία, εξαιρούνται βέβαια τα παιδιά. Στις μικρότερες ηλικίες θέλουν να αλλάξουν λίγο την εικόνα τους και να αυξήσουν τα χείλη τους ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες χρειάζονται παρεμβάσεις για να διορθώσουν την ατροφία του όγκου. Βέβαια δεν λείπουν και εκείνοι που ζητάνε να διορθώσουν άλλες επεμβάσεις, πρόκειται για περιπτώσεις δύσμορφες», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός ενηλίκων και παιδιών Σεραφείμ Μπουλούμπασης.

Τη διαδικασία που ακολουθούν περιγράφει ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Παπαδημητρίου σημειώνοντας ότι «δεν είναι αρκετά επώδυνη η διαδικασία πια γιατί τα νέα υαλουρονικά που χρησιμοποιούμε περιέχουν μέσα ξυλοκαΐνη και ο πόνος δεν είναι έντονος. Προηγείται νωρίτερα η εφαρμογή μιας αναισθητικής κρέμας στα χείλη. Γίνεται δηλαδή χωρίς τοπική αναισθησία και στο ιατρείο. Η εφαρμογή της τεχνικής διαρκεί περίπου 15 λεπτά».

Την επόμενη ημέρα σύμφωνα με τους ειδικούς η γυναίκα μπορεί να πάει στη δουλειά της, να βάψει τα χείλη της, να κυκλοφορήσει κανονικά. Ίσως να υπάρχει ένα ήπιο οίδημα αλλά αυτό από το απόγευμα της επόμενης ημέρας αρχίζει και υποχωρεί.

Η πιο συχνή ηλικία που θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις στο πρόσωπό τους είναι από 20 έως 25 ετών. Η διαδικασία προβλέπει αρχικά τη συζήτηση του γιατρού με τον ενδιαφερόμενο, «συνήθως αυτό που ζητάνε τις περισσότερες φορές είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ζητάνε υπερβολές. Σε αυτή την περίπτωση είναι ευθύνη του γιατρού να καθοδηγήσει και να εξηγήσει τι είναι σωστό, τι είναι υπερβολικό, τι είναι λάθος και πώς πρέπει να γίνει. Εμένα πάντα μου αρέσουν οι επεμβάσεις να έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και φυσικό αποτέλεσμα σημαίνει να έχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα, να μην είναι ψεύτικο», σημειώνει ο κ. Μπουλούμπασης.

Για τον τρόπο που θα δείξει πιο φυσικό το αποτέλεσμα μιλά ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι περισσότερες γυναίκες ζητούν να κάνουν το πάνω χείλος. Δεν είναι όμως σωστό αυτό διότι θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε μια γυναίκα να είναι δακτυλοδεικτούμενη στο δρόμο και να φαίνεται ότι έχει κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία. Για αυτό η αρμονία του σώματος και του προσώπου λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονη εφαρμογή και στα δύο χείλη. Η αναλογία θα πρέπει να είναι 1/3 προς 2/3, δηλαδή το κάτω χείλος να είναι λίγο πιο μεγάλο, πιο σαρκώδες από το πάνω. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό.

Ο γιατρός θα πρέπει να εξηγήσει στη γυναίκα που θέλει το υπερβολικό ότι η αισθητική προτάσσει κάτι άλλο. Να επιμένουμε στη σωστή θεραπεία. Στο φυσικό αποτέλεσμα».

Το πιο σύνηθες είναι οι γυναίκες να επηρεάζονται από τη σόου μπιζ και να επισκέπτονται τον γιατρό με τη φωτογραφία ενός μοντέλου, μιας τραγουδίστριας ή μιας ηθοποιού. Η αυξητική στα χείλη έχει γίνει μόδα και προβάλλεται ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι όμορφο, η υπερβολή δεν είναι ωραία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιλογές είναι δύο για την αυξητική χειλιών. Όταν η ενδιαφερόμενη θέλει περισσότερο όγκο τότε αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο απλό τρόπο τοποθετώντας ενέσιμα υαλουρονικό. Το κόστος είναι από 150 ευρώ έως 300 ευρώ αναλόγως με τη δόση και το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και τον γιατρό στον οποίο θα απευθυνθεί. Παράλληλα, δεν πρόκειται για ένα μόνιμο αποτέλεσμα και πρέπει να επαναληφθεί ανά 6 με 12 μήνες. Υπάρχει και η επιλογή του λίπους που δεν είναι φαρμακευτική ουσία και πρόκειται για μια απλή τεχνική.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες μόδες στον χώρο της αισθητικής και ειδικά στις μικρές ηλικίες. Σε αυτό όμως που καταλήγουν και οι δύο γιατροί είναι ότι χρειάζεται σωστή τεχνική, από τον σωστό γιατρό και με μέτρο για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν τον φόβο μη γίνει υπερβολή. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την τέχνη και την εμπειρία του γιατρού, το σωστό υλικό και τη σωστή συνεννόηση.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass