Ο ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΤΗΣ ΕΤΡΕΞΕ 255 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ο μέγας άθλος του Δημήτρη Παρλαπάνου

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 22:20
Ο Δημήτρης Παρλαπάνος (δεξιά), τερμάτισε στον «Δόλιχο» αγώνα δρόμου. Μια τρομερή δοκιμασία ακόμη και για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Είχε αρωγό και συμπαραστάτη τον Βαγγέλη Ποτούλη Ο Δημήτρης Παρλαπάνος (δεξιά), τερμάτισε στον «Δόλιχο» αγώνα δρόμου. Μια τρομερή δοκιμασία ακόμη και για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Είχε αρωγό και συμπαραστάτη τον Βαγγέλη Ποτούλη

Πραγματοποίησε έναν πραγματικό άθλο. Έναν μέγα άθλο, θα λέγαμε…

Ο λόγος για τον αεικίνητο, ακούραστο μαχητή μεγάλων αποστάσεων, τον Μεταξοχωρίτη Δημήτρη Παρλαπάνο, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Το τριήμερο 27, 28 και 29 Απριλίου κατάφερε να ολοκληρώσει μια από τις δυσκολότερες, μεγαλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες non stop διαδρομές αντοχής παγκοσμίως, τον διεθνή αγώνα «ΔΟΛΙΧΟΣ» μήκους 255 χιλιομέτρων με εκκίνηση τους Δελφούς και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, δύο εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Παρλαπάνος συμμετείχε μαζί με άλλους 34 αθλητές από την Ελλάδα και άλλες ξένες χώρες. Τερμάτισαν μόνον οι δέκα, με αυτόν να είναι ο δέκατος έχοντας τελικό χρόνο 47 ώρες και 31 λεπτά! Η διαδρομή, με μέγιστο υψόμετρο τα 1.100 μέτρα, περιελάμβανε 60% δασικούς δρόμους – χωματόδρομους και μονοπάτια και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

«Ο αγώνας ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με ανυπόφορη ζέστη και άνεμο 6 μποφόρ», μας λέει. «Μονοπάτια, ανηφόρες που κάποιες φορές χρησιμοποιούσα τα χέρια για να τις ανέβω, περάσματα από δύο ποτάμια, πολλά ρέματα με τρεχούμενο νερό και πέτρες να γλιστρούν επικίνδυνα. Ήταν υπόσχεση ζωής να τα καταφέρω και τα κατάφερα. Υπάρχουν αθλητές που έχουν δοκιμάσει δύο και τρεις φορές και δεν μπόρεσαν να τερματίσουν», τονίζει με δικαιολογημένη περηφάνια και δεν ξεχνά αυτόν που τον βοήθησε στο γιγάντιο επίτευγμα λέγοντας «Δεν θα τα κατάφερνα, αν δίπλα μου δεν είχα για συνοδό τον συντοπίτη μου Ευάγγελο Ποτούλη, φίλο από την Ποταμιά της Αγιάς, που άυπνος κι αυτός για 50 ώρες με προμήθευε σε ό,τι χρειαζόμουν και μου έδινε κουράγιο όταν τα πράγματα δυσκόλευαν, ιδιαίτερα τις νύχτες. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτόν τον άνθρωπο και τον ευχαριστώ από καρδιάς».

«Ο τερματισμός μου έγινε στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής στην είσοδο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λαρισαίο γιατρό μου Θ. Μέλλο, να αφιερώσω τον αγώνα στη μητέρα μου, που μ’ έφερε στον κόσμο και με εκπαίδευσε, στον πατέρα μου, που μου έμαθε την αναζήτηση και στην αδελφή μου, που μου δίδαξε να αντέχω στα δύσκολα. Επίσης, σε όλους τους κατοίκους της επαρχίας Αγιάς. Να εκφράσω, τέλος, στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς και σε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του 2ου Ορεινού Αγώνα Κισσάβου, που συνέπεσε με τον δικό μου αγώνα κι έτσι δεν μπόρεσα να βρίσκομαι κοντά τους, τα συγχαρητήριά μου για τη μεγάλη επιτυχία που ο αγώνας γνώρισε με εκατοντάδες συμμετοχές, στέλνοντας ταυτόχρονα τα μπράβο μου σε όλους εκείνους τους δρομείς που πήραν μέρος σ’ αυτόν».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass