Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 15:38

Γιορτάζουν τον Αγιο Αθανάσιο χωριά του Δήμου Κιλελέρ

Γιορτάζουν τον Αγιο Αθανάσιο στις τοπικές κοινότητες του Αγίου Γεωργίου, Αγναντερής, Γλαύκης, Μαυροβουνίου, Μελίας, Μικρού Βουνού, Μοδέστου, Νέας Λεύκης, Ομορφοχωρίου και Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικότερα για την εορτή του Αγίου Αθανασίου πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 1η Μαΐου παραμονή της εορτής του Αγίου στις 19:30 στην Αγναντερή (στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου), το Μαυροβούνι, τη Μελία, το Μικρό Βουνό, το Μοδέστο, το Ομορφοχώρι και τη Χάλκη θα τελεστή εσπερινός και αρτοκλασία.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου σε όλες τις εκκλησίες (στον Αγιο Γεώργιο στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου) στις 7:30. όρθρος και στη συνέχεια θεία λειτουργία με περιφορά της εικόνας του Αγίου. Στις 19:30 στη Γλαύκη και τη Μελία θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας (συνοδεία Φιλαρμονικής στη Γλαύκη) και εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων.

ΣΤΟ ΝΑΡΘΑΚΙ

Εκδηλώσεις για τον Αγιο Αθανάσιο

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη θα γιορταστεί και φέτος στις 2 Μαΐου, ο πολιούχος Ναρθακίου Αγιος Αθανάσιος.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί μέγας εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ θα γίνει περιφορά της εικόνας εντός του χωριού. Ανήμερα της εορτής του Αγίου θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, παρουσία επισήμων και πιστών απ' όλη την επαρχία Φαρσάλων.

Ως γνωστόν, ο Αγιος Αθανάσιος υπήρξε στύλος της ορθοδοξίας γιατί πολέμησε τους αιρετικούς της εποχής και ανέλυσε με τα βιβλία του τα δόγματα της εκκλησίας, ενώ με τις επιστολές του στήριξε τους Χριστιανούς και ερμήνευσε βιβλία της Αγίας Γραφής.

Γιορτάζει ο Αγιος Αθανάσιος στο Μαυροβούνι Λάρισας

Πανηγυρίζει ο ιεράς ναός Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου Λάρισας. Την Τρίτη 1 Μαΐου το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της γιορτής Τετάρτη 2 Μαΐου το πρωί θα ψαλεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

Λειτουργίες στην Αγία Παρασκευή Μεσαγγάλων

Από αύριο Κυριακή 29 Απριλίου και για όλο το καλοκαίρι θα λειτουργεί ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων.

 

Η καθηγήτρια Ναταλία Νικολάου στη ΓΕΧΑ

Η κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Lomonosov θα παρουσιάσει με προβολές το θέμα «Σύγχρονοι μάρτυρες της ορθόδοξης πίστης μας στη Ρωσία» αύριο Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 6.00΄μ.μ. στη αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass