ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:

Φραγμός στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Δημοσίευση: 27 Απρ 2018 15:46

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας διοργανώνει στις 10 το πρωί της 1ης Μαΐου το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εργατική πρωτομαγιά και όπως σημειώνεται από την ΑΔΕΔΥ «η Πρωτομαγιά του 2018 βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ανεργία, τη φτώχεια και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.
Η φοροκαταιγίδα δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5.681 ευρώ. Παράλληλα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα έχουμε νέα δραματική μείωση στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις.
Χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση άλλης μιας, ακόμα, μνημονιακής δέσμευσης που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματόδηση έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση.
Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστασης στα μέτρα της συγκυβέρνησης και των δανειστών, είναι η στάση, η δράση που τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η 1η του Μάη, βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια σφοδρή επίθεση στα βασικά θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη, των περικοπών και των ανατροπών.
Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική, που θα έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις Ανάγκες του και όχι τις Αγορές και τα κέρδη. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών. Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, που προβλέπουν περικοπές μισθών και συντάξεων από το 2010 μέχρι σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass