ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Πρόσκληση εθελοντισμού και προσφοράς για τη ζωή

Δημοσίευση: 27 Απρ 2018 15:28

Με κεντρικό σύνθημα «Να είσαι εκεί για τον άλλον, δώσε αίμα, μοιράσου τη ζωή» το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ε.Κ.Ε.Α. (Εθνικό Κέντρο Αίματος) διοργανώνουν εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Τις εκδηλώσεις που διεξάγονται από την Τετάρτη 2 έως την Τρίτη 8 Μαΐου υποστηρίζουν μια σειρά από φορείς εκπρόσωποι των οποίων σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αγάπη προς την ανθρώπινη ζωή και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Δίνοντας αίμα σώζεις ένα συνάνθρωπο. Ας φροντίσουμε όλοι έτσι ώστε να υπάρχει απόθεμα για τους συνανθρώπους μας» είπε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ντίνο Γιαννακόπουλο να αναδεικνύει την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και προγραμματισμού για να προωθηθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τις τεράστιες ανάγκες σε αίμα υπογράμμισε σε παρέμβασή του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, με τη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ κ. Μαρία Χατζητάκη να αναφέρεται στον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ αναλύοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησε για «έκπληξη» καθώς στην κεντρική εκδήλωση της Κυριακής 6 Μαΐου θα ακουστεί για πρώτη φορά μελοποιημένος ο όρκος του Ιπποκράτη από τη μουσικό Ράνια Τσοχατζή, ενώ ο συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας θα μιλήσει για την τελευταία μέρα του Ιπποκράτη στη Λάρισα».

Τη στήριξη του Δήμου Λάρισαίων στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Σουρλατζής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 2 Μαΐου με το εξής πρόγραμμα:

-9:00 π.μ.-2:00 μ.μ.: Συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ώρα 8:30 π.μ.

Α) Αναχώρηση για Κεντρική πλατεία Λάρισας

Δράσεις στην Κεντρική πλατεία Λάρισας με τη συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού:

-Θα αναπτυχθούν τέντες με τραπεζάκια, γραφική ύλη, μπαλόνια, εδέσματα, για όσους θέλουν να ζωγραφίσουν, να γράψουν σκέψεις, προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Θα γίνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ειδικού ερωτηματολογίου προς συμπλήρωση, από εθελοντές που θα φορούν μπλουζάκια αιμοδοτών, οι οποίοι θα επισκεφθούν κυρίως τα καφέ, εκτός από τους περαστικούς, ώστε να γίνει προσέγγιση των νέων.

-Οι σερβιτόροι των καφέ θα φορούν και αυτοί μπλουζάκια με κοινωνικά μηνύματα αιμοδοσίας.

Β) Αναχώρηση από Γ.Ν.Λ. για Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας, όπου θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ, φορώντας τα ειδικά σχεδιασμένα μπλουζάκια, θα διανείμουν φυλλάδια και ερωτηματολόγια, που θα συμπληρώσουν τυχαίοι πολίτες (κυρίως νέοι). Οι σερβιτόροι των καφέ θα φορούν και αυτοί παρόμοια μπλουζάκια, και θα προσφέρουν δωρεάν καφέ για όσους αιμοδοτήσουν.

Γ) Διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας στον χώρο του «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», όπου θα γίνει διανομή φυλλαδίων αλλά και συμβολικών δώρων προς τους εθελοντές.

 Θα υπάρχουν ειδικά stands με μηνύματα και μπουφές.

7:00 μ.μ.-9.00 μ.μ.:

 Τιμητική-Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Εθελοντή Αιμοδότη στο Δημοτικό Θέατρο Tυρνάβου «ΜΑΧΙΜ» με τη συμμετοχή του ΕΠΑΛ Τυρνάβου κι άλλων 8 Συλλόγων της περιοχής (ΚΑΠΗ Τυρνάβου, Σύλλογος Ελπίδα, Σύλλογος Αργυροπουλίου, Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, Σύλλογος Βρυοτόπου, Σύλλογος Πλατανουλίων, Σύλλογος Δαμασίου, Σύλλογος Αβδέλλας).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

-Χαιρετισμούς

 -Ομιλία με θέμα «Το προφίλ του Ελληνα Εθελοντή Αιμοδότη-Αναγκαιότητα προσέλκυσης των νέων».

-Ανάπτυξη της ιστορίας και δράσης των τοπικών Συλλόγων από αντίστοιχους εκπροσώπους.

 -Βράβευση παλαίμαχων αιμοδοτών.

-Προσέγγιση της ιδέας του Εθελοντισμού από την ψυχολόγο κ. Ερκετζίκη Ασημίνα.

- Θεατρικό δρώμενο των μαθητών του ΕΠΑΛ με θέμα τον ρατσισμό.

Θα ακολουθήσει μπουφές (προς τους εθελοντές αιμοδότες), προσφορά τοπικών χορηγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass