ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΠΟΥ ΣΥΡΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Καβγάς και συλλήψεις προσφύγων

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 21:30
Στο φυλάκιο της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρήκαν καταφύγιο Σύριοι πρόσφυγες, «ξέσπασαν» φιλοξενούμενοι της δομής του Κουτσοχέρου Στο φυλάκιο της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρήκαν καταφύγιο Σύριοι πρόσφυγες, «ξέσπασαν» φιλοξενούμενοι της δομής του Κουτσοχέρου

Στη σύλληψη τεσσάρων Ιρακινών υπηκόων που φιλοξενούνται στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν προχθές, αργά το βράδυ.

Κάτω από συνθήκες που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. τρεις Σύριοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ενεπλάκησαν σε καβγά με περίπου 20 πρόσφυγες που επίσης φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου.

Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε καβγά με τους 20 δράστες να τρέπουν σε φυγή τους τρεις Σύριους υπηκόους, δύο εκ των οποίων να αναζητούν καταφύγιο στον οικίσκο που λειτουργεί ως φυλάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Δομή ενώ ο τρίτος να κρύβεται σε αγροτική περιοχή.

Οι αστυνομικοί της βάρδιας προσπάθησαν να διαφυλάξουν τους δύο πρόσφυγες που κρύφθηκαν εντός του οικίσκου με τους μαινόμενους δράστες, εξοργισμένους από την προηγηθείσα αντιπαράθεση, με ξύλα και πέτρες να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές σπάζοντας την είσοδο του οικίσκου όπως και τα τζάμια των παραθύρων.

Χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρυνθούν οι δράστες ενώ λίγη ώρα αργότερα, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα εμφανίσθηκε και ο τρίτος Σύριος (σ.σ.: φιλοξενούμενος της δομής Μόριας Μυτιλήνης) που είχε κρυφθεί σε αγροτική περιοχή για να ξεφύγει της οργής των δραστών.

Χθες το πρωί, στο πλαίσιο δικογραφίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος Κιλελέρ προχώρησαν σε εκτεταμένη έρευνα στο Δομή, ενώ αναγνωρίσθηκαν και συνελήφθησαν, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στα προχθεσινοβραδινά επεισόδια, τέσσερις Ιρακινοί ηλικίας 19, 22, 24 και 34 ετών οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τις φθορές στον οικίσκο – φυλάκιο της ΕΛ.ΑΣ., μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων υπέβαλε το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας η οποία είχε μεριμνήσει για την απόκτηση του φυλακίου, διευκολύνοντας το έργο των αστυνομικών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass