ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ…

Διακοπή ρεύματος ...κάπου μεταξύ ΕΛΤΑ και ΔΕΗ!

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 21:43

Ειδοποιητήρια για διακοπή της ηλεκτροδότησης από υποτιθέμενους ανεξόφλητους λογαριασμούς έφτασαν στα χέρια καταναλωτών το τελευταίο διάστημα στον νομό Λάρισας.

Τι και αν οι καταναλωτές είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, οι νέοι λογαριασμοί εμφανίστηκαν με ανεξόφλητο τον προηγούμενο.
Ανάστατοι έσπευσαν πρωτίστως στη ΔΕΗ για να μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε. Προς έκπληξή τους όπως σημειώνει καταναλωτής από τα Φάρσαλα «το πρόβλημα δεν εντοπιζόταν στην επιχείρηση ηλεκτρισμού αλλά στα Ελληνικά Ταχυδρομεία που είχε απευθυνθεί για να πληρώσει με μετρητά τον λογαριασμό πριν ακόμα αυτός λήξει».
Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι «τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν τα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος και ίσως να καθυστέρησαν να τα καταβάλουν στη ΔΕΗ». Το γεγονός όμως ότι η ΔΕΗ δεν είχε εισπράξει τα παραπάνω χρήματα έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές αρκετοί πελάτες της, οι οποίοι έχαναν την έκπτωση συνέπειας 15%, ενώ το σημαντικότερο είναι πως αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο διακοπής λόγω οφειλής. «Τι και αν πλήρωσα εμπρόθεσμα, ο επόμενος λογαριασμός ανέφερε ότι χρωστάω», υποστηρίζει πελάτης της ΔΕΗ ο οποίος είχε πληρώσει με μετρητά τον λογαριασμό ρεύματος στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Φάρσαλα.
Ανάλογη η περίπτωση και Λαρισαίας που πλήρωσε με κάρτα πέντε ημέρες μετά τη λήξη του τον λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αγ. Κωνσταντίνο, ο επόμενος εκτός από φουσκωμένος ήρθε όπως αναφέρει και με ειδοποίηση για διακοπή.
Στην επιχείρηση ηλεκτρισμού φαίνεται ότι γνωρίζουν το θέμα, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και πως δεν είναι μικρός ο αριθμός των καταναλωτών που έλαβε λογαριασμούς που «δίπλωσαν». Συνιστάται στους καταναλωτές όταν διαπιστώνουν στον νέο λογαριασμό ανεξόφλητο τον προηγούμενο, να απευθύνονται είτε στο κατάστημα της ΔΕΗ ή καλώντας στο 11770 έχοντας κρατήσει το απόκομμα της προηγούμενης εξόφλησης. Μάλιστα αν το είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τότε όχι μόνο τους αφαιρείται από το συνολικό ποσό το προηγούμενο αλλά λαμβάνουν και την έκπτωση του 15%.
Παράλληλα, επισημαίνουν να μην καθυστερούν να απευθύνονται στη ΔΕΗ για να μην προχωρά η διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass