ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μπαίνουν σκαλωσιές στον ι.ν. Αναστάσεως του Λαζάρου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 22:20

Αποφασισμένος να επισκευαστούν οι ζημιές στον ιερό ναό της Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο παρά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι ξεκινά τις επόμενες ημέρες το έργο της συντήρησης του ναού.

Με αφορμή τη γιορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου ο δήμαρχος Λαρισαίων και ο αντιδήμαρχος Οικονομίας Παναγιώτης Νταής παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Κοιμητήριο και διαβεβαίωσαν για την υλοποίηση του έργου. Μετά το πέρας της λειτουργίας και απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι οι ζημιές στον εξωτερικό χώρο του ιερού ναού είναι μεγάλες, η εικόνα της εκκλησίας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει. Από το 2016 ετοιμάσαμε μελέτη η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα χρήματα υπάρχουν. Όμως πάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο και πάνω από τον δήμαρχο υπάρχουν μηχανισμοί που ελέγχουν. Η μελέτη αυτή δεν έχει εγκριθεί από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διότι όπως λένε διαφωνούν με τη λύση που πάμε να δώσουμε». Το έργο συντήρησης του ναού είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας τον Ιούνιο του 2016, και είναι προϋπολογισμού 237.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων προέβλεπε την κάλυψη των θόλων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της υγρασίας. Μέχρι σήμερα ωστόσο το έργο δεν έχει ξεκινήσει καν με αφορμή και τις διαδοχικές, αρνητικές, αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, παρά την άθλια εικόνα που εμφανίζει εξωτερικά ο ναός από τους πεσμένους σοφάδες.
«Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τα μονωτικά. Χρειάζεται κατασκευή από το πάνω μέρος του ναού που δεν θα της αλλάζει το σχήμα αλλά θα λύνει το πρόβλημα της υγρασίας μόνιμα», σημείωσε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «αυτός ο φάκελος γύρισε πίσω με αποτέλεσμα το έργο να μην γίνεται. Αυτή η ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει δεν μας ανήκει. Εμείς έχουμε κάνει αυτό που πρέπει, άλλοι είναι αυτοί που μας βάζουν δυσκολίες. Δεν το λέω για να κατηγορήσω κάποιον. Εμείς και χωρίς την έγκριση ξεκινάμε να τη φτιάχνουμε. Και αν αύριο μεθαύριο χρειαστεί να εγκαλέσουν τον δήμαρχο, για οτιδήποτε θα ζητήσω τη βοήθειά σας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα στήσω σκαλωσιές και θα ξεκινήσω να κάνω το έργο για να μπορέσει να πάρει την εικόνα που πρέπει ο ναός», κατέληξε.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass