ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ»

Βραδιά αφιερωμένη σε όσους τα κατάφεραν

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 21:34

Επτά νέοι άνθρωποι ανέβηκαν στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΞΟΔΟΣ καθώς ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της επανένταξης και είναι έτοιμοι να κάνουν τη νέα αρχή, το επόμενο βήμα.  

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα τελετή για την ολοκλήρωση του προγράμματος των μελών του. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε όσους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα. Ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Σωτήρης Μπουντής ανέφερε ότι «είναι δύσκολες αυτές οι εκδηλώσεις, βαριές. Τα παιδιά όμως αυτά σήμερα αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά κανείς δεν φαντάζεται τι θα προκύψει στη συνέχεια».

Για τη θέση των γονέων μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ Πιλότος Κατερίνα Μουρίκη, «για εμάς τους γονείς αυτή η γιορτή της ολοκλήρωσης είναι σημαντική, ιδιαίτερη. Δεν συγκινούμαστε μόνο για τα παιδιά τα δικά μας αλλά και για τα παιδιά των άλλων γονέων που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Είναι συγκινητικό για όλους μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η ΕΞΟΔΟΣ είναι κομμάτι της πόλης», εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας ο Βασίλης Πινακάς είπε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη ζωή και την υγεία αξίζει τον κόπο ακόμα αν η ζωή είναι δύσκολη». Για τη θέση που κατέχει στην πόλη το ΚΕΘΕΑ μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής τονίζοντας ότι «όποιος κινείται και δημιουργεί στη Λάρισα ξέρει ότι το ΚΕΘΕΑ και είναι ευλογία για την πόλη που υπάρχει εδώ. Είναι παρόν, είναι παντού και μας μαθαίνει πως ό,τι μπορούμε να πετύχουμε μπορούμε να το πετύχουμε με ατομική προσπάθεια αλλά συλλογική δράση».

Για μια καθαρή πορεία, γεμάτη όνειρα, για δύναμη και θέληση για ζωή μίλησαν όσοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επανένταξης. «Υπήρξε στιγμή που δεν πίστευα εγώ στον εαυτό μου και πίστεψαν κάποιοι άλλοι σε εμένα. Η κοινότητα είναι ένα σταυροδρόμι, εμείς θα επιλέξουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε», ανέφεραν ανεβαίνοντας στη σκηνή για την ολοκλήρωση της τελετής ενώ κάποιος άλλος με τρεμάμενη φωνή ψέλλισε «εδώ μου έμαθαν να ονειρεύομαι».

Οι τελετές αυτές αποδεικνύουν ότι η απεξάρτηση είναι δυνατή, ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν, να σταματήσουν τη χρήση ουσιών και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν χθες το πρόγραμμα έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες των ανθρώπων που βρέθηκαν στη θέση αυτή πριν από αυτούς, αυτά τα 29 χρόνια που λειτουργεί η Θεραπευτική Κοινότητα στη Λάρισα.  

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Θεόφιλος και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass