ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Επείγει η κάλυψη θέσεων στην Υπηρεσία Καθαριότητας

* Για 8.166 θέσεις της προκήρυξης του ΑΣΕΠ υποβλήθηκαν περισσότερες από 128.800 αιτήσεις * Μόνο για τις 206 θέσεις στον Δήμο Λαρισαίων, 934 υποψήφιοι ζήτησαν βεβαίωση προϋπηρεσίας

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 21:16

Τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ αναμένει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να μην απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Προς το παρόν ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης διαβεβαιώνει ότι «σήμερα – αύριο» το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τους πίνακες όταν το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου, λήγουν οι συμβάσεις 205 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λάρισας.

Ο λόγος για την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορούσε στην κάλυψη 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, σε Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Προκήρυξη που για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια οδηγεί στην κάλυψη θέσεων με μόνιμο προσωπικό, κυρίως στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, αμβλύνοντας έτσι το οξύ πρόβλημα της «ομηρίας» των συμβασιούχων και παράλληλα, των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Διαδικασία που ανέδειξε επίσης το πρόβλημα της ανεργίας αφού για 8.166 θέσεις υποβλήθηκαν περισσότερες από 128.800 αιτήσεις.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες το ΑΣΕΠ, για τις 5.235 θέσεις της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) υποβλήθηκαν 71.112 αιτήσεις υποψηφίων, όπως επίσης υποβλήθηκαν άλλες 5.371 αιτήσεις για την κάλυψη 133 θέσεων κατηγορίας Π.Ε., 6.305 αιτήσεις για την κάλυψη 84 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε. και, 46.073 αιτήσεις για την κάλυψη 2.714 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε..

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο για τις 206 θέσεις στον Δήμο Λαρισαίων, 934 υποψήφιοι ζήτησαν από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου να εκδώσει βεβαίωση προϋπηρεσίας (σ.σ. με αφορμή και την πριμοδότηση) αλλά ο αριθμός των Λαρισαίων υποψηφίων εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 206 θέσεις στον Δήμο Λαρισαίων κατανέμονται ως εξής: ΔΕ Οδηγών 50 θέσεις. ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου 7 θέσεις. ΔΕ Χειριστών Σαρώθρων 3 θέσεις. ΔΕ Ηλεκτρονικών 1 θέση. ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 139 θέσεις. ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων 6 θέσεις.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ

Για τον Δήμο Λαρισαίων η κάλυψη των θέσεων με προσωπικό -μέσω των προσωρινών πινάκων- έχει επείγοντα χαρακτήρα καθώς οι συμβάσεις των 205 εργαζομένων, λήγουν το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου. Ετσι, στην πραγματικότητα, απομένουν μια – δυο ημέρες για να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ και οι επιτυχόντες να παρουσιασθούν για εργασία.

Το πρόβλημα αφορά στην πολυπληθέστερη κατηγορία των ΥΕ εργατών καθαριότητας (139 θέσεις) καθώς αν δεν καλυφθούν μέχρι το Σάββατο, τότε την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου, «δύσκολα» θα συμπληρωθούν πληρώματα στα απορριμματοφόρα και η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων θα πρέπει να αναμορφώσει το πρόγραμμά της.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και προχθές, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαιώνει ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες και θα επιλυθεί το πρόβλημα. Ορισμένοι συμβασιούχοι διεκδικούν να παραμείνουν στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες ενώ δήμαρχοι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα έχουν αντιπροτείνει ή την παράταση των συμβάσεων ή την κάλυψη των θέσεων με νέες συμβάσεις, μικρότερης διάρκειας (δίμηνα κ.λπ.) με δεδομένο ότι η έκδοση των οριστικών πινάκων, με αφορμή και τις χιλιάδες των αιτήσεων, προσδιορίζεται για αργότερα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass