Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

«Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην Ελλάδα»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2018 22:20

«Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας την τελευταία περίοδο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύουν ότι τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, με ένα θερμό επεισόδιο να είναι πολύ πιθανό…», υποστήριξε χθες, σε ομιλία του στη Λάρισα, ο οργανωτικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), κ. Γρηγόρης Αναγνώστου.

Αναλυτικότερα, στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, αναφέρθηκε στις εξωτερικές απειλές που δέχεται τον τελευταίο καιρό όλο και πιο έντονα η Ελλάδα και τόνισε πως: «Με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μ. Ανατολή, συνολικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου να βρίσκονται σε εξέλιξη, με θερμές εστίες να εκδηλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, αναλαμβάνει τον ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των επικίνδυνων εξελίξεων, στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της μετατροπής της χώρας μας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, με επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Αναβαθμίζει όλο το πλέγμα Βάσεων και στρατηγείων που βρίσκονται στη χώρα μας, συζητά για πιθανή μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, τη δημιουργία νέων υποδομών –με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης-, χαιρετίζει τη μετεγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, κόβει παροχές από την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια για να φιγουράρει στη 2η θέση μετά τις ΗΠΑ ανάμεσα στις χώρες–μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν το 2.3% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Ιδιαίτερα η Λάρισα και η περιοχή της Θεσσαλίας έχουν πείρα από τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε διαχρονικά το στρατηγείο της ΕΕ σε μια σειρά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, με πιο χαρακτηριστική την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου ανέλαβε ρόλο συντονιστή στις εκεί επιχειρήσεις.

Η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας την τελευταία περίοδο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύουν όχι μόνο ότι τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, με ένα θερμό επεισόδιο να είναι πολύ πιθανό, αλλά την ίδια στιγμή καταρρίπτουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιαστούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ ως εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Η όποια επίλυση προτείνουν για το Κυπριακό, αλλά και για το Αιγαίο κινείται στη βάση της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην περιοχή, προς όφελος πάντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Αντίστοιχα στα Βαλκάνια η όλη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος γύρω από την ονοματολογία της ΠΓΔΜ με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Ιούλιο του 2018, εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα».

Καταλήγοντας, ο κ. Αναγνώστου, επισήμανε: «Ο λαός μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση».

Την χθεσινή εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και στο πλαίσιό της σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαστεργίου.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass