ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

Σκοπός σας, να υφαρπάξετε ψήφους

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2018 15:40

‘’Με το παρόν Σ/Ν επιχειρείται η ρύθμιση των μεταφορών στη χώρα μας, εν μέσω διατάξεων που ανακυκλώνονται, καταλείποντας μεγάλο μέρος της εφαρμογής τους, και πάλι, μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων στο μέλλον, επιτείνοντας το φαινόμενο της πολυνομίας και της κακονομίας.

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο, κύριε υπουργέ».

Αυτό συμβαίνει, επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει ετερόκλητα συμφέροντα, δίχως να χαράζει ένα επαρκές πλαίσιο εναρμονισμένης πολιτικής μεταφορών, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου’’.

Τα ανωτέρω επισήμανε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τις μεταφορές, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ υπογράμμισε προς την κυβέρνηση ότι στο νομοσχέδιο ‘’αναδιατυπώνονται και αναμασιούνται διατάξεις, χωρίς τίποτε να αλλάζει ουσιαστικά, αλλά προσφέρεται μία φαινομενική ικανοποίηση στους οδηγούς και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε σχέση με τη θέσπιση του εταιρικού πλαισίου για τις μέχρι στιγμής παρεχόμενες υπηρεσίες ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής διαμεσολάβησης’’.

Επίσης, ο κ. Κέλλας έκανε λόγο για ‘’συγκεχυμένες και δαιδαλώδεις ρυθμίσεις για την είσοδο των εταιρειών στον συγκεκριμένο κλάδο, τόσο για τα Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ), όσο και για τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ)’’.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός στηλίτευσε τις ρυθμίσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λέγοντας: ‘’Μειώνετε τα πρόστιμα κατά 50% και τα προσαυξάνετε με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των παραβατών, ενώ καταργείται η έκπτωση των 10 ημερών. Δηλαδή, οι παραβάσεις θα τιμωρούνται με βάση τα εισοδήματα του καθενός και της καθεμιάς; Πέραν του ότι είναι αντισυνταγματική η συγκεκριμένη διάταξη, σύμφωνα με την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, είναι και άδικη. Και πείτε μου, πώς θα γίνεται αυτό πρακτικά; Θα σταματάει η αστυνομία τον παραβάτη και θα του βεβαιώνει την παράβαση, χωρίς να ξέρει τι πρόστιμο θα του επιβάλλει; Η νομοθέτησή σας έχει μία δόση από ιδεοληψία, για να είστε αρεστοί στο κομματικό σας ακροατήριο. Μειώνετε τα πρόστιμα, αλλά ενθαρρύνετε την παραβατικότητα καταργώντας την εισπρακτική τακτική των 10 ημερών, η οποία ωθούσε τους οδηγούς προς την άμεση πληρωμή των προστίμων. Θεσπίζετε παραβάτες δύο ταχυτήτων’’.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κέλλας σημείωσε: ‘’Καταργείτε την αυτοπρόσωπη διαδικασία καταστροφής και αντικατάστασης πινακίδων και ορίζετε τη διεκπεραίωσή της μέσω ταχυδρομείου, κούριερ και μέσω ΚΕΠ, αυξάνοντας τις διοικητικές διαδικασίες και ταλαιπωρώντας τους πολίτες. Επιβαρύνετε με πρόσθετες διαδικασίες την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και δημιουργείτε ένα πλαίσιο απορρύθμισης της λειτουργίας των ΙΚΤΕΟ με βάση τις αποφάσεις των οικείων Περιφερειακών Συμβουλίων’’.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass