ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Στην αντεπίθεση Δραγατσίκης και τεχνικές εταιρείες

• Συνέχεια στην κόντρα για τα τιμολόγια των 270 χιλιάδων ευρώ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 22:29

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Δραγατσίκης και οι τεχνικές εταιρείες, στο ζήτημα των τιμολογίων ύψους 270 χιλιάδων ευρώ, για τις οποίες ο δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου εξέφρασε ανησυχία αφήνοντας «σκιές».

Τη Δευτέρα γνωστοποίησε το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, ενώ προχθές κατέθεσε σχετικά στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Όμως για κάθε δράση σημειώνεται πάντα η αντίδραση. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με νομικές πηγές της «Ε», τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Δραγατσίκης όσο και οι τεχνικές εταιρείες, κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η μια κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και η άλλη στο ΑΤ Ελασσόνας. Τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και οι τεχνικές εταιρείες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρουν στοιχεία με στόχο να αποδείξουν τα αντίθετα απ’ όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Ελασσόνας.
Αναφερόμενοι στα τιμολόγια τονίζουν πως «το ότι κατατέθηκαν την τελευταία ημέρα» έγινε διότι «τότε επιτράπηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που είχε απαγορευτεί λόγω δημοτικών εκλογών από 1/4/13 και κάλεσε η οικονομική υπηρεσία τους εργολάβους να τιμολογήσουν».
Επίσης, προσθέτουν ότι «από τη σειρά των τιμολογίων που εκδόθηκαν στις 29 Αυγούστου 2014 η σημερινή δημοτική αρχή πλήρωσε τα μισά, και αυτά επίσης με υπηρεσιακά σημειώματα του Αντιδημάρχου, ενώ και τα άλλα μισά τα γνώριζε πολύ καλά, αφού άλλωστε κατατέθηκαν με πρωτόκολλο».
Για τον κ. Ευαγγέλου τονίζουν πως «έκανε επιλεκτικές πληρωμές και για πιο πρόσφατες βλάβες και πως άφηνε αυτούς απλήρωτους (τις εταιρείες)». Ο πρώην αντιδήμαρχος Ι. Δραγατσίκης υποστηρίζει στη μήνυσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι και «ο σημερινός δήμαρχος ακολουθεί την ίδια διαδικασία που καταγγέλλει και είναι νόμιμο και λογικό, γιατί πρόκειται για έργα ύδρευσης και άρδευσης, στα οποία οι βλάβες πρέπει να επισκευαστούν άμεσα, ώστε να αποκαθίστανται οι διακοπές στην υδροδότηση σπιτιών και στάβλων και η άρδευση των χωραφιών». Και τονίζει ότι «βεβαίως και έγιναν όλα τα έργα και παραδόθηκαν όλα τα υλικά, πράγμα που επιβεβαίωσαν οι υπάλληλοι του Δήμου που τα παρέλαβαν». Ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει πλήθος μαρτύρων που προτείνει ο κ. Δραγατσίκης, μεταξύ των οποίων πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass