Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΣΤ. ΓΚΑΤΣΙΚΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ:

«Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα δάση»

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 13:05

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, σήμερα 21 Μαρτίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, ανακοινώνει:

« Η 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και πρώτη ημέρα της άνοιξης, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, για να θυμίζει στον άνθρωπο την αξία του δάσους στην ύπαρξη του, αλλά και τις υποχρεώσεις του για την διαφύλαξή του. 

Ως άμεσα αρμόδια η δασική υπηρεσία για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος γενικότερα, καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν στο αγώνα μας για την δασοπροστασία αυτού του φυσικού αγαθού, μέσα από τις συλλογικές τους οργανώσεις.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, παρατηρούμε να εμφανίζονται συχνά, μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, φωτιές, ξηρασία, λαθροϋλοτομίες, εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων για άλλης μορφής χρήσεις, οι οποίες προκαλούν ολέθρια αποτελέσματα, για τον άνθρωπο.
Όλοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν μέρος στη διαφύλαξη των δασών, αυτού του πολύτιμου αγαθού, που μας προσφέρει ζωή, καθώς είναι: πηγή πρώτων υλών, ως μέσο για την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και του εθνικού εισοδήματος, ως υπόβαθρου που λειτουργεί σαν σφουγγάρι που απορροφά και διαθέτει το νερό, ως οικότοπος πλήθους ειδών χλωρίδας και πανίδας (μερικών υπό εξαφάνιση) και τέλοςως φυσικό περιβάλλον που ο καθένας αγαπά και νοιώθει σαν στο σπίτι του.
Ας είναι λοιπόν η σημερινή μέρα η αφορμή για την ευαισθητοποίηση του καθένα μας, για την φύλαξη του δάσους και του περιβάλλοντος γενικά, διότι το οφείλουμε στα παιδιά μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass