ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αρωγοί για τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης

*«Η ανάπτυξη απαιτεί καθαρή παραλία και καλή αισθητική εικόνα», υποστηρίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημ. Χασιώτης

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 22:45
Οι επαγγελματίες των παραλίων θα διαθέσουν ακόμη και δικό τους όχημα για να καθαριστεί η παραλία από τα απορρίμματα, πριν το Πάσχα Οι επαγγελματίες των παραλίων θα διαθέσουν ακόμη και δικό τους όχημα για να καθαριστεί η παραλία από τα απορρίμματα, πριν το Πάσχα

Με συναίσθηση των ευθυνών, που έχουν όλοι οι κάτοικοι, οι επαγγελματικοί φορείς και η δημοτική αρχή, να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον σε όλη την έκταση των παραλιακών οικισμών του Δήμου Αγιάς, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών παραλίων ν. Λάρισας, ήταν από τους πρώτους που διεμήνυσε πως η καθαριότητα αποτελεί βασικό παράγοντα στην τουριστική ανάπτυξη.

Μάλιστα σήμερα, που η περιοχή έχει ακόμη ανοιχτές τις πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες, η ανάγκη να διατηρηθεί το περιβάλλον καθαρό και να σταματήσουν τα κρούσματα ανεξέλεγκτων ανθρώπινων συμπεριφορών που μολύνουν την παραλία και όχι μόνο, με διαφόρων ειδών σκουπίδια, γίνεται μεγαλύτερη.

«Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε καθαρό τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, ώστε να εμφανίζει μια πολιτισμένη εικόνα, όπως αρμόζει στις προσπάθειες που κάνουμε οι επαγγελματίες να κρατήσουμε «ζωντανή», την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Αγωνιούμε κάθε μέρα, για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης και αυτό απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον της», δηλώνει στην «Ε», ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι ο Σύλλογος θα συμβάλλει τα μέγιστα σε κάθε προσπάθεια, προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε την υπηρεσία καθαριότητας Αγιάς, να φέρει εις πέρας την απόφαση της δημοτικής αρχής να μαζέψει, πριν τις γιορτές του Πάσχα, τα ογκώδη σκουπίδια -στρώματα, έπιπλα, μπάζα… κ.α, που έχουν εναποθέσει κάποιοι δίπλα στους κάδους της παραλιακής ζώνης.

Προτείνουμε τη διάθεση και δικού μας μεταφορικού μέσου, προκειμένου να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Παράλληλα ο Σύλλογος, στοχεύει να καταθέσει μια σειρά προτάσεων, στη δημοτική αρχή, σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας της παραλίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη διαμόρφωση περισσότερων χώρων πρασίνου, για τη βελτίωση της αισθητικής της εικόνας.

Σύμφωνα με τον κ. Χασιώτη: «Εκτός από τη συλλογή όλων των σκουπιδιών από τον παραλιακό άξονα, θα πρέπει να διαμορφωθεί και μια καλύτερη εικόνα του. Δηλαδή, χρειάζεται να καθαριστεί ο κεντρικός παραλιακός δρόμος, από τα απομεινάρια των πλημμυρών, από λάσπες και κλαδιά…

Επίσης, θα προτείνουμε να γίνουν δενδροφυτεύσεις και φυτεύσεις λουλουδιών, σε διάφορα σημεία, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, καθώς και να τοποθετηθούν ταμπέλες με μηνύματα για το περιβάλλον».

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Γενική συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Στο πλαίσιό της και εν όψει της νέας θερινής τουριστικής περιόδου, θα συζητηθεί η δράση του Συλλόγου, προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου, η συνεργασία του με μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Μεσαγγάλων για την υλοποίηση κοινών δράσεων, που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των παραλίων του νομού και στην προσέλκυση επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, πραγματοποιεί συνεδριάσεις κάθε μήνα, με θέματα τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, ενώ σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο φορέας των επαγγελματιών, πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτικούς φορείς του τόπου, καταθέτοντας αιτήματα που αφορούν στη δημιουργία υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass