ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΟ

Μέτωπο επαγγελματιών Βελίκας κατά Κτηματικής

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 22:39

Για «εκβιαστική πολιτική» εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που εδρεύει στη Λάρισα, κάνουν λόγο ορισμένοι επαγγελματίες της Βελίκας, με αφορμή την απόρριψη -από την υπηρεσία- του αιτήματος τους για εκμίσθωση του χώρου που βρίσκεται έμπροσθεν των καταστημάτων τους στην παραλία.

«Η υπηρεσία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, στηρίχθηκε για να απορρίψει το αίτημα τους σε έναν νόμο που ίσως, κάπου, κάποτε ψηφιστεί στη Βουλή. Το πρόβλημα ουσιαστικά προκύπτει από την αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου από την Κτηματική Υπηρεσία που αφορά στη χρήση του παλιού αιγιαλού, ένα θέμα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί δεκάδες επιχειρηματίες σε Βελίκα και Αγιόκαμπο, οι οποίοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας την κατοχή του χώρου».

Όπως καταγγέλλει στην «Ε» ο επαγγελματίας Χρήστος Σφυρής «την στιγμή που αρκετοί μαγαζάτορες έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις ιδιοκτησίες μας οι αρμόδιοι της Κτηματικής Υπηρεσίας απαιτούν να μισθώσουμε αυτούς τους χώρους, που μας ανήκουν βάση συμβολαίων, δηλαδή να απεμπολήσουμε την διεκδίκηση των περιουσιών μας».

Ο Χρήστος Σφυρής κάνει λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό στην παραλιακή ζώνη της Αγιάς μεταξύ των επαγγελματιών, καθώς το νέο σκηνικό δημιουργεί επαγγελματίες 3 ταχυτήτων στην ίδια παραλιακή ζώνη». Προσθέτει επίσης ότι «εφόσον δεν μπορεί να κάνει απλή χρήση του αιγιαλού, τότε θα αναγκαστεί να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην επιχείρηση του, άρα και τις ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, κλπ».

Και το δημόσιο κατηγορώ του κ. Σφυρή συνεχίζεται: «Καταθέσαμε την αίτηση εκμίσθωσης του χώρου για τον παλιό αιγιαλό στον δήμο Αγιάς στις 24 Απριλίου. Με δική μας πρωτοβουλία έφθασαν τα έγγραφα στην Κτηματική Υπηρεσία στις 29 Μαίου για να λάβουμε την απορριπτική απόφαση της Υπηρεσίας προ ολίγων ημερών. Όλο αυτό το διάστημα παλεύουμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα μόνοι μας. Που είναι οι βουλευτές του νομού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο, ο δήμος Αγιάς. Τους θυμίζουμε ότι και στην παραλιακή ζώνη της Αγιάς υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζεται να ενδιαφερθούν. Και να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των εσόδων του δήμου προέρχεται από τους επαγγελματίες της παραλίας. Όπως στη χθεσινή «Ελευθερία» διάβασα δηλώσεις του υπεύθυνου για θέματα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Νίκου Ντάγκα σε ρεπορτάζ για τις γαλάζιες σημαίες, οι οποίες αναφέρονταν στο πρόβλημα μας και στο γεγονός ότι ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η νομοθεσία για θέματα αιγιαλού».

Ο επαγγελματίας ζητά τέλος «συγνώμη από τους επισκέπτες της παραλιακής ζώνης για την αλλοπρόσαλλη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή, χωρίς την δική τους υπαιτιότητα» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «στην Ελλάδα όσοι επενδύουν τιμωρούνται και μονίμως ο ιδιωτικός τομέας είναι θύμα του δημοσίου».                                      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass