ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Συνεργασία για τη λειτουργία Σχολών Γονέων

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 16:04

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», σε μια προσπάθεια στήριξης της σύγχρονης οικογένειας και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των γονέων της πόλης, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δημιούργησε ένα δίκτυο συνεργασίας φορέων για τη λειτουργία Σχολών Γονέων.


Το δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης αποτελούμενο από ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς πραγματοποίησε εκπαιδευτικές συναντήσεις υπό την καθοδήγηση και επιστημονική εποπτεία της ψυχοθεραπεύτριας- σύμβουλου εξαρτήσεων, Ιωάννας Κυρίτση, με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία των Σχολών Γονέων.
Στους πολύ ζεστούς και φιλόξενους χώρους του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και του ΚΔΒΜ (Αιόλου 4), διαμορφώθηκε το πλαίσιο δράσης για τη συνέχεια του προγράμματος και διαπιστώθηκε ότι όταν η διαφορετικότητα των φορέων και των ανθρώπων γίνεται συμπληρωματικότητα, δίνει ένα πλούτο ιδεών, συναισθημάτων και προοπτικών για καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις.
Σε αυτή την προοπτική καλούνται οι γονείς να συμμετέχουν. Οι ομάδες επιστημόνων που οργανώθηκαν θα λειτουργήσουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ανταποκρινόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα σχολείων και συλλόγων γονέων.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στηρίζουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας της ΓΓΙΦ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass