ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Επιδεινώνεται συνεχώς η θέση της γυναίκας

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:54

Εκδήλωση για να τιμήσει την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Πάλης για τα Δικαιώματα των Γυναικών διοργάνωσε χθες το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων ν. Λάρισας στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».


Στην ομιλία της η ταμίας του σωματείου Φωτεινή Σβάρνα αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσαν εργαζόμενες στη Νέα Υόρκη την 8η Μαρτίου του 1857, κόντρα στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, στις προκαταλήψεις της εποχής, και οι οποίες όχι μόνο δεν πήγαν χαμένες, αλλά συνέβαλαν τα επόμενα χρόνια στην αύξηση της συμμετοχής των εργατριών στα συνδικάτα και στους ταξικούς αγώνες, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς και φυσικά και στην Ελλάδα. Αυτές οι εξεγέρσεις οδήγησαν και στην κατάκτηση μιας σειράς δικαιωμάτων και για τις γυναίκες, αλλά και στην καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως παγκόσμιας ημέρας δράσης για τα δικαιώματα της γυναίκας.
Αναφερόμενη στο σήμερα η κ. Σβάρνα μίλησε για τη συνεχώς επιδεινούμενη θέση της γυναίκας που προέρχεται από την εργατική-λαϊκή οικογένεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «γιατί όχι μόνο δεν απάλλαξε τον λαό από τα βάσανά του, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά συνεχίζει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που δυσκολεύονταν να εφαρμόσουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, σπέρνοντας την απογοήτευση και την αποστράτευση από τους αγώνες». Τέλος, τόνισε ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να συσπειρωθούν και να κάνουν αγώνα εναντίον της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας απήγγειλε ποίημα αφιερωμένο στις γυναίκες, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), Κική Καργιώτη και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Θανάσης Κουμαντζέλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass