ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία»

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:25

Με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζεται κατεδαφίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η λαϊκή κατοικία, το μαγαζάκι του επαγγελματία, το χωράφι του αγρότη.
Με κύριο μέλημα τη σωτηρία των τραπεζών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών μεταξύ τραπεζών και ιδιωτών. Μακρόπνοο σχέδιο καθώς προβλέπουν 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021. Ενώ, μετά την 1η Μάη ξεκινάνε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων για χρέη άνω των 500 ευρώ προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους.
Μεθοδικά τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών μπαίνουν σε κίνδυνο. Ο λαός φορτώθηκε πάνω από 200 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιώσεών τους και αποπληρώνει μέσω της φορολεηλασίας, που εκτοξεύτηκε με τον ΕΝΦΙΑ. Και τώρα απειλείται να χάσει και την κατοικία του καθώς βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει τα τοκογλυφικά δάνεια των τραπεζών και την εφορία, αφού είδε τον μισθό του να μειώνεται δραματικά, να διώχνεται από τη δουλειά του, να μένει απλήρωτος, να ακριβαίνουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, να κλείνει το μαγαζάκι του, να μετατρέπεται η σύνταξή του σε προνοιακό επίδομα».
«Απαιτούμε πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όχι στο νέο Ιδιώνυμο, τις διώξεις των αγωνιστών και την καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων. Να σταματήσει κάθε δίωξη που ξεκίνησε με το «ιδιώνυμο» που ψήφισε η κυβέρνηση για τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, όπως του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας» καταλήγει ο Σύλλογος που στηρίζει «τις κινητοποιήσεις των φορέων, επιτροπών αγώνα και Συντονισμών που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς» και καλεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις «για να δυναμώσει το κίνημα κατά των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και των εξώσεων, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass