ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στόχος η εξομοίωση με τους πολύτεκνους

*Παρουσία όμως λίγων μελών εν συγκρίσει με τη δυναμική του συλλόγου

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 21:24

Παρουσία λίγων μελών, παρά το γεγονός πως ο σύλλογος αριθμεί πολλές εκατοντάδες, έγινε χθες η επαναληπτική ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας στο Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των μελών του συλλόγου, αναφέρθηκαν όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ενώ αναλύθηκαν και οι στόχοι για το έτος που διανύουμε. Κυριότεροι είναι: η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η προσπάθεια εξομοίωσης με τους πολύτεκνους.

Ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γκόβαρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τόνισαν μεταξύ άλλων, πως ο σύλλογος από ιδρύσεώς του έχει ως βασικό σκοπό και στόχο να διεκδικεί θεσμικά θέματα και να απαιτεί την πλήρη εξομοίωση τρίτεκνων πολυτέκνων οικογενειών «Έτσι» εξήγησαν «μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχε πολλές και ποικίλες δράσεις σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία συμμετείχαμε σε όλες τις επαφές με τα υπουργεία για θεσμικά θέματα των τριτέκνων».

Αναφέρθηκαν σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν ενώ πρόσθεσαν ότι «ο σύλλογος έχει πιστοποιηθεί με ΦΕΚ της κυβερνήσεως για να μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα του ΤΕΒΑ και σε συνεργασία με τον δήμο να διαθέτει στα μέλη του, φρούτα, τρόφιμα κ.α.».

Είπαν πως μοιράστηκαν 13 τόνοι φρούτα στα μέλη και πως επετεύχθη η συνεργασία με επιχειρήσεις του εμπορικού συλλόγου για εκπτώσεις σε αγορές των μελών.

Ακόμα έκαναν αναφορά στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Σχετικά με τους στόχους για το 2018 είπαν πως είναι: η συνέχιση του προγράμματος διάθεσης τροφίμων, η δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης (έκανε κάλεσμα σε όποια μέλη μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια), η ενεργοποίηση εκπροσώπων – συντονιστών περιοχών, ο εμπλουτισμός της λίστας εκπτώσεων, η κοινή δράση με ΟΠΟΤΤΕ με στόχο την προώθηση των αιτημάτων τους σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης αλλά και την πληρέστερη ενημέρωση των μελών τους.

«Θα υπερασπιστούμε τα μέχρι τώρα δικαιώματα της τρίτεκνης οικογένειας απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή υποβάθμισης. Θα αγωνιστούμε για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών σε πολύτεκνες και ένταξη στον νόμο 1911/1944» είπαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν πως θα γίνουν προσπάθειες «για εύρεση χώρου για στέγαση του συλλόγου χωρίς ενοίκιο, για παροχή εκπτώσεων από τα ΚΤΕΛ και τα εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού».

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου πρόσθεσαν πως «Το διοικητικό συμβούλιο θα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, κάτι που απαιτεί δυναμικότητα, αποτελεσματικότητα, σαφή στρατηγική και χάραξη θέσεων, δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα αποφάσεων και αρραγή ενότητα του τριτεκνικού κινήματος». Καταλήγοντας τόνισε πως «έχουμε γνώση, θέληση, δυναμική για να δώσουμε όραμα και προοπτική στα παιδιά μας». Επίσης ευχαρίστησαν όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που στηρίζουν τις προσπάθειές τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης εκτός από την έκθεση πεπραγμένων αλλά και το πρόγραμμα δράσεων για το νέο έτος, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν για τις επικείμενες εκλογές (Φεβρουάριος 2019) όπως και για ζητήματα τροποποίησης άρθρων του καταστατικού.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass