ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Στο αντίθετο ρεύμα ένα αυτοκίνητο κάθε δύο ημέρες!

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 21:28
Αρχικό μέλημα της ΕΛ.ΑΣ και της εταιρίας είναι να κλείσουν τα διόδια προκειμένου να ακινητοποιηθεί ο οδηγός Αρχικό μέλημα της ΕΛ.ΑΣ και της εταιρίας είναι να κλείσουν τα διόδια προκειμένου να ακινητοποιηθεί ο οδηγός

Κίνδυνος – θάνατος είναι τα οχήματα στους αυτοκινητόδρομους που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα. Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθημερινό, με τους οδηγούς να εισέρχονται λανθασμένα στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους και με τη ζωή των υπολοίπων οδηγών να κινδυνεύει άμεσα.

Ένα όχημα ανά δύο ημέρες εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητοδρόμου που διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναφέρουν τα στοιχεία που διαθέτει η εταιρία σχετικά με την κίνηση των οχημάτων. Μέρα παρά μέρα δηλαδή κάποιος παρανομεί θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά και των υπολοίπων που κινούνται κανονικά στο οδόστρωμα. «Υπολογίζουμε ότι είναι περίπου διακόσια περιστατικά τον χρόνο, μόνο στον αυτοκινητόδρομο που διαχειριζόμαστε», αναφέρει η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Ειρήνη Ζαβρίδου.

Σε ένα μόνο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον Αλμυρό έως και τη Λεπτοκαρυά περίπου διακόσια αυτοκίνητα τον χρόνο κινούνται αντίθετα από την κανονική ροή των οχημάτων. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί η κ. Ζαβρίδου αναφέρει ότι «συνήθως οι οδηγοί μπαίνουν από λάθος εισόδους, όταν συνειδητοποιούν ότι κινούνται αντίθετα προσπαθούν να βγουν όσο γίνεται πιο γρήγορα». Οι εικόνες που ακολουθούν είναι γνωστές στους περισσότερους οδηγούς που κινούνται καθημερινά στο οδικό δίκτυο. Όταν κάποιος βρίσκεται αντίθετα ή θα επιχειρήσει να κάνει αναστροφή, ή στον πανικό του θα βγει από λάθος έξοδο και θα συνεχίσει να κινείται ανάποδα.

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται όταν ο «ανάποδος» οδηγός ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων είναι υψηλά. Η διαδικασία που προβλέπεται για τον εντοπισμό του οδηγού τις περισσότερες φορές είναι χρονοβόρα. Όταν η Τροχαία λάβει κλήση για όχημα που κινείται ανάποδα στην ΑΘΕ τότε αρχικά κλείνουν οι σταθμοί των διοδίων είτε για να εμποδίσουν τον ίδιο είτε για να περιορίσουν την κίνηση των οχημάτων εντός της Εθνικής Οδού για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η αναζήτηση του οδηγού από την Αστυνομία και από τους υπεύθυνους της διαχειρίστριας εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Η απροσεξία, αλλά και η πιο σύντομη διαδρομή είναι τις περισσότερες φορές οι λόγοι που θα ακολουθήσει κάποιος την αντίθετη διαδρομή. Παρά την επαρκή σήμανση που διαθέτει ο αυτοκινητόδρομος για κάποιους αυτό δεν είναι αρκετό και προσανατολίζονται λανθασμένα. Όταν δε το συνειδητοποιούν είναι αργά.

Οι αστυνομικοί μάταια στήνουν μπλόκα για να ακινητοποιήσουν την τρελή πορεία των οχημάτων. Διότι οι περισσότεροι οδηγοί επιχειρούν να βγουν όπως - όπως από την ΠΑΘΕ. Όταν τελικά καταφέρνουν να τους ακινητοποιήσουν οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι έψαχναν να βρουν την έξοδο που θα τους οδηγούσε στο σπίτι τους, και διάφορους άλλους λόγους για να δικαιολογηθούν για τη συγκεκριμένη απροσεξία. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνων που δεν αντιλαμβάνονται ποτέ ότι κινούνται αντίθετα στην Εθνική Οδό παρά μόνο όταν τους σταματά η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.

Η εικόνα που παρουσιάζουν σχεδόν καθημερινά οι αυτοκινητόδρομοι επιβεβαιώνουν την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων και μεγαλύτερη προσοχή από τους οδηγούς για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass