ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Oχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 16:26

Με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων, από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση των υπαλλήλων δήμων ν. Λάρισας εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο σημειώνεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων προχώρα στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την ίδια στιγμή που τα δίνουν όλα και ενισχύουν με κάθε τρόπο τραπεζίτες και μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς κανένα δισταγμό, βάζουν χέρι στα καταχρεωμένα νοικοκυριά και νομοθετούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας για το μεγαλύτερο μέρος όσων πήραν δάνειο με ιδρώτα και αίμα για να αποκτήσουν σπίτι. Πετούν έξω από τις ρυθμίσεις όσους λόγω φτώχειας, ανεργίας, αναδουλειάς καθυστερούν για λίγες μέρες την πληρωμή της δόσης.
Με την εφαρμογή παλιών και νέων νόμων και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ανοίγουν τον δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα προχώρησαν στη σύσταση και λειτουργία ΚΕΠ για να εξυπηρετούμαστε με νομικούς και συμβουλάτορες πώς καλύτερα θα χάσουμε τα σπίτια μας».
«Με οργάνωση και αλληλεγγύη μέσα από μαζικές διαδικασίες και σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία και φορείς, να προστατέψουμε κάθε μέλος που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Κάνουμε πράξη και πιο δυνατά αυτή τη φορά το: Όλοι για έναν και ένας για όλους, κανένας μόνος του, απαντάμε συλλογικά μαζικά.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανώνουμε τη λαϊκή απάντησή μας. Διεκδικούμε : Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.     Διαγραφή δανείων σε ανέργους και εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών».
Από τη συνέλευση εκδόθηκε επίσης ψήφισμα όπου, με αφορμή τη λήξη - σε ένα μήνα – των συμβάσεων εργαζομένων σημειώνεται ότι «θεωρούμε την προκήρυξη με τον τρόπο που βγήκε ως απαράδεκτη. Επίσης θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ )έπρεπε σε συνεργασία με τους νομικούς της να αντιδράσει και να καλέσει σε αντίδραση όλους τους συλλόγους της Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass