ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Προϋπόθεση για την ειρήνη η δύναμη αποτροπής

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 22:07

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρήνης που κινείται μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα όμως για να υπάρξει αυτή η ειρήνη πρέπει να υπάρχει και η δύναμη αποτροπής ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούνε να θιγούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε χθες ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.
Ο κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη, πραγματοποίησε επισκέψεις, τόσο στο ΑΤΑ όσο και στο δημαρχείο Λάρισας.
Ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον ρόλο και την αποστολή του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, από τον ΑΤΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη ενώ με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Παπανδρέου δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία, τη χαρά αλλά και την υποχρέωση να ανταλλάξω απόψεις με τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας τον κ. Μπλιούμη. Με ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση αλλά και την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Όπως ξέρετε, έχοντας διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρήνης που θέλει να κινείται μέσα στο πλαίσιο και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές.
Παράλληλα όμως για να υπάρξει αυτή η ειρήνη - και το γνωρίζω πολύ καλά από την εμπειρία μου – πρέπει να υπάρχει και η δύναμη αποτροπής. Η δύναμη αποτροπής ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούνε να θιγούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για όσους υπηρετούν στην ελληνική αεροπορία , ιδιαίτερα που καθημερινά αντιμετωπίζουν τις παραβάσεις και παραβιάσεις και δίνουν το μήνυμα ότι μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς αλλά δίνουν και αυτοί την ψυχή τους για να είναι σίγουρος και ασφαλής όλος ο ελληνισμός. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα».
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων.
Ο κ. Καλογιάννης παρουσίασε στον κ. Παπανδρέου τις βασικές προτεραιότητες και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τις πολυεπίπεδες παρεμβάσεις στην πόλη ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της Συμπαράταξης Λαρισαίων.
Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κων. Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός Φιλ. Σαχινίδης, ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας Βαγγ. Γιαννούλας και στελέχη του Κινήματος, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Δημ. Δεληγιάννης και Γ. Ζαούτσος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμ. Δαούλας, Θεόδ. Καφφές και Κων. Τσιαούσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass