ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ

Ημέρα των ερωτευμένων

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2018 15:00

Καρδιές, σοκολάτες, τούρτες, τριαντάφυλλα, σ’ αγαπώ. Οι ερωτευμένοι έχουν σήμερα την τιμητική τους. Τη γιορτή τους. Τη μέρα κατά την οποία μπορούν να εκφράζουν – σε υπερθετικό βαθμό – τον πόθο τους για το έτερόν τους ήμισυ ή και για το άτομο που θα ήθελαν να γίνει το έτερόν τους ήμισυ.

Μέσα από μεγάλα ή μικρά δωράκια, οργανώνοντας ρομαντικές βραδιές στο σπίτι, σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία οι ερωτοχτυπημένοι εκδηλώνουν το αίσθημα που αναβλύζει από μέσα τους, με την ελπίδα πάντοτε και η άλλη πλευρά να νιώθει το ίδιο.

Η μέρα, βεβαίως, είναι αμφιλεγόμενη. Πρώτα από εκείνους που δεν πιστεύουν στον ξενόφερτο άγιο, αλλά επιμένουν ότι ναι, να γιορτάζουμε τον έρωτα, αλλά με εκπρόσωπο άγιο της Ορθοδοξίας. Όμως κι εδώ επικρατεί διχογνωμία καθώς κάποιοι θεωρούν ότι ο άγιος του έρωτα είναι ο Υάκινθος και άλλοι οι Ακύλλας και Πρίσκιλλα που γιόρταζαν χθες. Και ύστερα είναι κι εκείνοι, που δεν είναι και λίγοι, που απορρίπτουν ως εμπορικά κατασκευάσματα αυτού του είδους τις γιορτές, υποστηρίζοντας ότι αν κάποιος είναι ερωτευμένος δεν χρειάζεται να το αποδείξει τη συγκεκριμένη ημέρα αγοράζοντας δώρα και τρώγοντας σοκολατάκια, αλλά μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις αγάπης, αφού όπως έλεγε και ο Βολταίρος «το μεγαλύτερο αμάρτημα στον έρωτα είναι η αδιαφορία».

Πάντως κάποιοι έχουν διλήμματα για τη σημερινή ημέρα, ανάμεσα σε δύο «θεές». Από τη μία το κορίτσι τους και από την άλλη η «στρογγυλή», η μπάλα. Δεν άργησε, λοιπόν, να κυκλοφορήσει το ανέκδοτο (που μπορεί βεβαίως να βασίζεται και σε πραγματικά γεγονότα):

-Αγάπη μου; Μαδρίτη ή Παρίσι;

-Μωρό μου θα με πας ταξιδάκι;

-Όχι παίζει απόψε Ρεάλ – Παρί και έλεγα μήπως έχεις ένστικτο τι να το παίξω…

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass