ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ με Κων. Μπαργιώτα

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:46

Στην υπόθεση NOVARTIS αφορά η δημόσια αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με τον βουλευτή Λάρισας και υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κων. Μπαργιώτα.


Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του βουλευτή Λάρισας της ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνου Μπαργιώτα για το σκάνδαλο NOVARTIS. “Η Κυβέρνηση έχει ξεφύγει και απειλεί την ίδια λειτουργία της δημοκρατίας” μας ενημερώνει –επιτέλους- ο κ. Μπαργιώτας με αφορμή την υπόθεση! Γιατρός ο ίδιος στο επάγγελμα, με αρκετή εμπειρία στην υγεία και τις ιδιαίτερες πλευρές του ευαίσθητου χώρου της Περίθαλψης των πολιτών, κάτι περισσότερο θα ξέρει όταν κατηγορεί για τυχοδιωκτισμό τη σημερινή Κυβέρνηση σε σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS!
Μάλιστα, επιχειρώντας να αμβλύνει και τις πιθανές κατηγορίες για τον κ. Λοβέρδο -δεν καταλαβαίνουμε γιατί ξαφνικά ξεχνάει τον κ. Βενιζέλο που επίσης εμπεριέχεται στη δικογραφία- επιχειρεί να μας πείσει ότι όταν ήταν στο Υπουργείο “οι εταιρίες έχασαν το 50% του τζίρου τους”. Ωστόσο δήλωσε ότι, οι εταιρίες, “μαθαίνουμε τώρα ότι ταυτόχρονα έδιναν και μίζες”. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα ή μπορεί να είναι κατασκεύασμα της Κυβέρνησης όπως καταθέτουν διάφοροι πατριώτες; Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου για τη συνέντευξη του κ. Μπαργιώτα στον ρ/σ «Αθήνα 984», με έκπληξη και ελαφριά προχειρότητα ο κ. Μπαργιώτας συμπεραίνει πως η υπόθεση NOVARTIS συνδέεται με τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης και σε καμιά περίπτωση, βέβαια, με τον… κ. Λοβέρδο. Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Μπαργιώτας νομίζει ότι οι πολίτες –ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων- μασουλάνε “κουτόχορτο”, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι ο κ. Μπαργιώτας μάλλον στερείται σοβαρότητας. Και ο ίδιος μπορεί να μην ντρέπεται αν έχει αποφασίσει να πολιτεύεται διαστρέφοντας την πραγματικότητα, όμως η αλήθεια ντρέπεται να έχει σχέσεις με την πολιτική συμπεριφορά που καταθέτει -όψιμα για την εποχή μας- ο κ. Μπαργιώτας. Από όλα όσα αναφέρονται στη συνέντευξη, είναι ολοφάνερα δυο βασικά πράγματα, που ο κ. Μπαργιώτας θέλει να ξεχνάει. Πρώτο, ποιος και πότε δημιούργησε το τεράστιο πρόβλημα NOVARTIS και δεύτερο το γεγονός ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι αποκλειστικά θέμα της Δικαιοσύνης, με διεθνείς μάλιστα προεκτάσεις.  Από κει και πέρα, οι προσεγγίσεις του κ. Μπαργιώτα και οι επαναλαμβανόμενοι κυριολεκτικά τυχοδιωκτικοί χαρακτηρισμοί του για την Κυβέρνηση και τη Δημοκρατία, αναδεικνύουν έναν πολιτικό καιροσκοπισμό παλιάς κοπής, που κληροδότησε επιλεκτικά στο πρόσωπο του κ. Μπαργιώτα το ξεπερασμένο κατεστημένο της χώρας μας. Αλίμονο, αν η Δημοκρατία και η προκοπή του τόπου αναζητούν στην πολιτική του κ. Μπαργιώτα τη σωτηρία τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο κ. Μπαργιώτας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι «αποφεύγω συνήθως να απαντώ σε επιθέσεις που περιέχουν χαρακτηρισμούς αντί επιχειρημάτων, ειδικά όταν είναι ανώνυμες. Αναγκάζομαι να κάνω μια εξαίρεση, καθώς ο λιβελογράφος με το ψευδώνυμο «ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας» φαίνεται πως τελευταία με έχει βάλει στο στόχαστρο. Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (τυχοδιώκτης κτλ) και ακόμα περισσότερο για τους θλιβερούς υπαινιγμούς του τύπου “γιατρός είναι, κάτι θα ξέρει από Novartis” δεν έχω να πω τίποτα.
 Έχω την εκτίμηση πως σε κοινωνίες σαν τη δική μας, όσοι έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και της υπογραφής μας είμαστε γνωστοί επαγγελματικά και πολιτικά. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Πολιτικό θάρρος και ηθικό ανάστημα χρειάζεται να βάζουμε την υπογραφή μας, ειδικά όταν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς και ερμηνείες. Ο πολιτικός διάλογος δεν γίνεται ούτε με ύβρεις ούτε με χαρακτηρισμούς. Γίνεται με ανταλλαγή επιχειρημάτων και, σε κάθε περίπτωση, χωρίς κουκούλα. Με ονοματεπώνυμο και υπογραφή. Για την ουσία τώρα, το πάρτι με την κλιμάκωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι διαχρονικό. Αρχίζει το 2004 και τελειώνει το 2009. Το λένε οι αριθμοί που λένε πάντα την αλήθεια. Η παρούσα κυβέρνηση με την ανακίνηση του θέματος της Novartis, με τον τρόπο που το κάνει, κατασυκοφαντώντας πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα».
Μόνο που οι έντιμοι εξυγιαίνουν, ενώ αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προς την αδιαφάνεια και τη διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ των πολιτικών και των φαρμακευτικών. Προ ημερών κατήργησε την επιτροπή τιμολόγησης φαρμάκων του ΕΟΦ, που σε μεγάλο βαθμό είχε λύσει προβλήματα αδιαφάνειας περιφρουρώντας το συμφέρον του δημοσίου.  Εδώ και δύο εβδομάδες την τιμολόγηση κάνει το γραφείο του υπουργού Υγείας χωρίς περιορισμούς και χωρίς κριτήρια. Αντίστοιχη κίνηση έγινε και με την επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών του ΕΟΠΥΥ, την περίφημη ΗΤΑ, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης των φαρμάκων δηλαδή, μόνο στην Ελλάδα ιδρύθηκε και λειτουργεί ως επιτροπή του Υπουργείου και όχι ως ανεξάρτητη αρχή. Έτσι, ο αγοραστής θα αξιολογεί το προϊόν και θα το τιμολογεί κιόλας.  Εφεξής ο υπουργός γίνεται παντοδύναμος και ελέγχει και τα πάντα σε σχέση με την τιμή του φαρμάκου. Η θωράκιση ενάντια στη διαφθορά δεν γίνεται με μάρτυρες με κουκούλες, αλλά με θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμιστικές τομές. Σε αυτές σίγουρα δεν περιλαμβάνονται η λάσπη στον ανεμιστήρα και οι επιθέσεις με προσωπικούς, αστήρικτους χαρακτηρισμούς και θλιβερούς υπαινιγμούς» καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass