Μ. Χαρακόπουλος: Να ακούσουμε τη βάση της παράταξης

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2015 21:15


«Ο δρόμος της ανασυγκρότησης της παράταξης του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι επιβεβλημένος για την πατρίδα. Για να κερδίσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, και να καταστούμε δύναμη ηγεμονική, πολιτικά και ιδεολογικά, δύναμη που θα κερδίζει τη θετική ψήφο των πολιτών, και όχι δια της ατόπου απαγωγής, απαιτούνται βαθιές τομές. Να ακούσουμε τη βάση της παράταξης». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, με αφορμή τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του βουλευτή Αττικής κ. Μάκη Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στη Νομαρχιακή Συνέλευση, καθώς βρίσκεται στην Καππαδοκία συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ετήσιο προσκύνημα του, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Η περίοδος που διανύουμε εξακολουθεί, δυστυχώς, να είναι δραματική, η αβεβαιότητα και η αγωνία για το αύριο της χώρας έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού, με όπλο την ασύστολη και ανεύθυνη δημαγωγία, παραπλάνησαν τον λαό και υπέκλεψαν τη ψήφο του για να «σκίσουν» δήθεν τις μνημονιακές συμβάσεις. Αντ’ αυτού επιδόθηκαν σε καταστρεπτικές κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και σε ατέρμονες συναντήσεις χωρίς περιεχόμενο, που βάφτιζαν διαπραγμάτευση, για να ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι η οικονομία να βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η αγορά να έχει “παγώσει”, οι τραπεζικές καταθέσεις να κάνουν καθημερινά ‘‘φτερά’’, η Ελλάδα να έχει ξεμείνει από φίλους στην Ευρώπη, και το ‘‘ατύχημα’’ ενός GREXITνα είναι προ των πυλών.

Η ευθύνη που βαραίνει τις πλάτες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης τούτες τις στιγμές είναι μεγάλη. Και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε με την υπευθυνότητα που απορρέει από την ιστορία μας και το υψηλό αίσθημα πατριωτισμού που πάντοτε μας διέκρινε, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Παράλληλα, όμως, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη προσπάθεια που έγινε για να ορθοποδήσει η χώρα, στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης, οφείλουμε με γενναιότητα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να παραδεχθούμε τα λάθη που έγιναν, τις παρεκκλίσεις που επιτρέψαμε να συμβούν από τις θεμελιώδεις αρχές και την πολιτική μας φιλοσοφία. Λάθη, όπως η εμμονή σε φορολογικές επιδρομές που «πλήγωσαν» την επιχειρηματικότητα και που, εντέλει, μας στοίχησαν την υποστήριξη του βασικού μας κορμού, της μεσαίας τάξης, αλλά και της αγροτιάς.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε σύντομα, μετά από τη συμφωνία που ελπίζουμε ότι τελικά θα επιτευχθεί, και κατακάτσει ο “κουρνιαχτός” που προκαλεί η ανεύθυνη διακυβέρνηση των… μαθητευόμενων μάγων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass