ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Σκοτσέζικο ντους με τον καιρό

* Στους 38 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος, αλλά αύριο και μεθαύριο θα πέσει κάτω και από τους 25!

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2015 8:28

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Από τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, σημείωσε χθες η Λάρισα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η ίδια θερμοκρασία αναμένεται και σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα, ο οποίος όμως μας προετοιμάζει για έντονη αλλαγή του καιρού, από αύριο το βράδυ με πτώση της θερμοκρασίας και την ερχόμενη Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Σκριμιζέα «η Λάρισα, αλλά και γενικότερα ο θεσσαλικός κάμπος, χθες, σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, μαζί με την πόλη της Λαμίας, φτάνοντας στους 38 βαθμούς Κελσίου», ενώ σήμερα το θερμόμετρο θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα των 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στη Λάρισα. Ωστόσο, παρατηρεί, «δεν θα νιώσουμε τόσο «καυτή» όσο χθες την ανάσα της ζέστης, καθότι θα πνέει βορειοδυτικός άνεμος».

Στατιστικά, στη Λάρισα, σύμφωνα με τις θερμοκρασίες που εμφανίζονται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, η χθεσινή μέρα ανήκει στις περιπτώσεις του ποσοστού εκείνου του 10%, κατά τις οποίες στον μήνα αυτό, η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία είναι αυτή των 37 βαθμών Κελσίου, ενώ το ρεκόρ της, το κατέχει ακόμη η 25η Ιουνίου του 1982, με 42,2 βαθμούς Κελσίου και ακολουθεί η δεύτερη πιο ζεστή μέρα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην πόλη, η 19η Ιουνίου 1997, με 41,2 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, ο κ. Σκριμιζέας αναφέρει ότι: «Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, στη Λάρισα, ο Ιούνιος κατά το 80% των περιπτώσεων εμφανίζει μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και 30 βαθμούς Κελσίου, 10% πάνω από 37 βαθμούς και 5% άνω των 38 βαθμών.

Πάντως τον Ιούνιο, όσο πιθανό είναι να ξεπεράσουμε τους 38 βαθμούς, τόσο πιθανό είναι να …πέσουμε και κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου!»

Και για του λόγου το αληθές, ιδού τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες: Αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία στη Λάρισα θα ανέλθει μέχρι και 35 βαθμούς τη μέρα, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη Πέμπτη, με μεγάλη πρώτη της θερμοκρασίας, η οποία θα «προσγειωθεί» στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου, θα υπάρξει βελτίωση του καιρού…»

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ανοικτά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, από τις 8 το πρωί εως τις 8 το βράδυ, το Γ’ ΚΑΠΗ (Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου) και το Ε’ ΚΑΠΗ Λαζαρίδη & Κάρλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass