Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι μηχανικοί έδωσαν το αίμα τους

*«Σε απόγνωση ο τεχνικός κλάδος, χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στην κρίση» *Τιμήθηκαν χθες συμβολικά οι μηχανικοί εθελοντές αιμοδότες

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2018 15:52

«Στα χρόνια της κρίσης ο τεχνικός κλάδος χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον και έχει οδηγηθεί σε απόγνωση... Η ολιγωρία των κυβερνήσεων σε καίρια θέματα για τον κλάδο, οδηγούν τον μηχανικό σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος Νίκος Παπαγεωργίου στην εκδήλωση κοπής της πίτας του ΤΕΕ, χθες βράδυ στη Λάρισα, όπου απονεμήθηκαν και αναμνηστικοί έπαινοι σε μηχανικούς εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν την Τράπεζα Αίματος του Τμήματος.

Εκφράζοντας την ελπίδα «να είναι το 2018 η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την πολυπόθητη αλλαγή για ανάπτυξη στη χώρα μας», ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τεχνικό κλάδο. «Η τεράστια μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι καθυστερήσεις του ΕΣΠΑ, η υπέρμετρη φορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό των Μηχανικών, τα capital control, η ολιγωρία των κυβερνήσεων σε καίρια θέματα για τον κλάδο, οδηγούν τον μηχανικό σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης».

Και συνεχίζοντας, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος, ο Ν. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη βράβευση της ανιδιοτελούς προσφοράς των μηχανικών αιμοδοτών. «Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα η αλληλεγγύη έγινε ανάγκη. Μια τέτοια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα βραβεύσουμε και εμείς. Μια κίνηση που ξεκίνησε το 2004, όταν ο τότε πρόεδρος Ντίνος Διαμάντος εισηγήθηκε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Τμήματος. Δημιουργήθηκε την 3η Μαΐου 2004 και η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την 28η Ιουνίου του ίδιου έτους. Έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί είκοσι τακτικές αιμοδοσίες και δύο έκτακτες, με συνολική κατάθεση περισσότερων των τετρακοσίων μονάδων αίματος.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα απονεμηθεί τιμητικός έπαινος στη διευθύντριά του, κυρία Μαίρη Χατζητάκη».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες και απένειμε για την προσφορά τους αναμνηστικούς επαίνους σε εκείνους τους μηχανικούς που συμμετείχαν συχνότερα στις αιμοδοσίες και συγκεκριμένα στους: Ντίνο Διαμάντο, Γρηγόρη Σουλιώτη, Νίκο Τσουτσούκα, Κώστα Ιακωβάκη, Ευάγγελο Μπεκερτζή, Κώστα Γαβριά, Κωνσταντίνο Νταμπεγλιώτη, Γερβάσιο Τσακαλίδη, Ανδρέα Παπαγεωργίου, Ηλία Χατζή, Κωνσταντίνο Δελήμπαση, Δημήτριο Φαγκρίδα, Θωμά Μπακάρο, Παναγιώτα Λόζιου, Βάιο Ζησόπουλο, Αθανάσιο Φιλανδριανό, Δημήτρη Χύτα, Δημήτρη Κερέμη, Βησσαρίωνα Τσιτσιούμη, Νίκο Χριστόδουλο, Δημήτριο Σαρατζιώτη, Σωτήρη Ζαχαριά, Εμμανουέλα Βασιλείου, Αντώνη Κυρίτση, Χρήστο Ντάγια, Ευθύμιο Νάκα.

*Παρόντες στην αίθουσα του ΤΕΕ «Ιωάννης Βαρνάς», τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Κ. Μπαργιώτας, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης ως εκπρόσωπος του δημάρχου Λάρισας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο πρύτανης του ΤΕΙ Ξεν. Σπηλιώτης, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ και πολλοί μηχανικοί, σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως θερμή, υπό τη μουσική συνοδεία του συγκροτήματος του Δημήτρη Φωτίου, με τη συμμετοχή των Αντώνη Ζαφειρίου, Ελπινίκης Τσομάκα και Μιχάλη Μαντέλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass